З цим лінивим способом посадки картоплі буде навалом без підгортання і поливу: тепер завжди роблю лише так

Здавалося б, висаджування картоплі - справа елементарна. Але знаючи певні хитрощі можна отримати набагато більший врожай. Детальніше читайте далі у статті.

Посадка картоплі потребує багато часу та зусиль. Сьогодні ми розповімо вам про метод, який допоможе зробити цю процедуру швидше та легше. Йдеться про висадку картоплі у сіно. Перевагами цього альтернативного способу є:

-екологічність,

-нескладний процес посадки та зняття врожаю, -економія часу,

-відсутність необхідності частих поливів,

-захист від колорадського жука,

-зменшення кількості бур’янів.

Перед висадкою картоплі необхідно підготувати ґрунт, внісши в ґрунт органічні добрива. Бульби потрібно ретельно перебрати, видаливши пошкоджені та хворі, і залишити в теплому освітленому приміщенні на 3 дні, температура при цьому має становити приблизно +22 градуси. Коли утворюються міцні паростки, можна приступати до посадки.

Розкладаємо бульби на грядці паростками вгору на відстані близько 30 см один від одного і вкриваємо їх сіном шаром в 45 см. Коли сходи витягнуться на 20 см, формуємо навколо них пагорб із покривного матеріалу. Не забуваємо періодично поливати рослини. Урожай буде готовий вже приблизно за 3 місяці.

Єдиними недоліками такого способу є проблема заготівлі сіна та доступність картоплі для таких шкідників, як слимаки та гризуни.

Городники назвали цікавий спосіб посадки картоплі для рясного врожаю
Городники назвали цікавий спосіб посадки картоплі для рясного врожаю

Для захисту від них можна використовувати хімічні препарати або товчену яєчну шкаралупу.

Догляд за картоплею включає регулярний полив, особливо під час цвітіння, щоб забезпечити оптимальний ріст і розвиток бульб. Важливо також прополювати бур’яни та розпушувати ґрунт, що покращує аерацію і запобігає утворенню ґрунтової кірки. Для захисту від шкідників і хвороб рекомендується проводити профілактичні обробки спеціальними засобами.

Популярне

Подібні новини