Даю 50 мл на 1 літр води, обприскую рослини і попелицю як вітром здуло: мега-бюджетний перевірений спосіб

У боротьбі з попелицею найкраще використовувати народні засоби. Вони повністю безпечні для рослин та людини, не шкодять плоду і є відмінним захистом від настирливих шкідників.

Зазвичай такі засоби використовуються на пізніх термінах розвитку плодів, коли хімію вже використовувати не можна, щоб не отруїти майбутній урожай.

Сьогодні ми розповімо про три найкращі народні засоби проти попелиці.

Попелиця дуже боїться рослин із різким запахом. Поруч із кустарними ягодами і в міжряддя можна посадити часник, пряні трави або чорнобривці. Ці рослини мають особливий різкий запах, який створює для попелиці конче некомфортну атмосферу.

Ще однією рослиною для боротьби з попелицею є календула – вона знищить попелицю буквально за декілька днів.

Нашатирний спирт. Розчин із цього засобу можна зробити у пропорції 10 літрів води на 50 мілілітрів нашатиря, а ще додати пару ложок садового зеленого мила. Рослини потрібно обприскати з пульверизатора до першої половині літа. До того ж, такий розчин буде чудовим азотним підживленням позакореневого типу більшості рослин.

Як легко та бюджетно позбутися попелиці на городі
Як легко та бюджетно позбутися попелиці на городі

Дьоготь. Оптимально використати дьогтьове мило в рідкому вигляді. Також можна замовити аптечний концентрат дьогтю, досипати у нього зелене садове мило та розвести з водою. Склад сильно пахне дьогтем і відлякує шкідливих комах. Але разом із усіма плюсами під час цвітіння цим методом користуватися не можна, в іншому випадку бджоли просто не зможуть запиляти квіти.

В інших випадках дігтярне мило буде найефективнішим методом боротьби з попелицею. Скористайтеся одним із цих способів, і про проблему можна забути надовго!

Популярне

Подібні новини