Бурштинова кислота чи гущина кави: що краще за все простимулює орхідею до цвітіння — доведено досвідом

Ваша орхідея досі не заквітла? Тоді цей матеріал точно для вас. Редакція сайту "Добрі новини" виростила у себе чудову квітку, на якій випробувала найпопулярніші методи підживлення.

Орхідеї — це витончені та ніжні рослини, які вимагають особливого догляду для гарного цвітіння. У мережі існує безліч порад щодо підживлення квітів, зокрема, бурштиновою кислотою. Проте, останнім часом все більше квітникарів схиляються до використання гущини кави. Отже, що ж краще за все стимулює орхідею до цвітіння: бурштинова кислота чи гущина кави? Давайте розглянемо це питання детальніше, базуючись на власному
досвіді вирощування.

Дано: 1 орхідея і 0 квітів

Експерти розповіли, чим ви можете замінити магазинний ґрунт для орхідеї для кращого цвітіння
Експерти розповіли, яке добриво найдієвіше для орхідеї: кислота чи кава

В редакції росте орхідея, якій приблизно трохи більше 1 року. Коли її подарували, то вона буяла квітами, але у вересні 2023 року почала активно позбуватися бутонів. Після зими вона випустила кілька жирних листків і аж до Великодня не хотіла давати квітконоси.

Методи підживлення

Спираючись на поради з мережі та від знайомих квітникарів було вирішено спробувати 2 популярні методи підгодівлі.

Бурштинова кислота вже давно зарекомендувала себе як потужний стимулятор росту та розвитку орхідей. Цей натуральний компонент має властивість активізувати метаболізм у рослинних клітинах, сприяючи кращому засвоєнню поживних речовин і води.

Для стимуляції коренеутворення рекомендується одну таблетку бурштинової кислоти розчинити в 500 мл чистої води. Якщо у вас засіб іде розсипом, то її беруть на кінчику ножа. Розчином з пульверизатора обробляють нижнє листя орхідеї та кореневу шийку, а залишком поливають субстрат. Таке підживлення варто проводити раз на місяць, щоб забезпечити орхідеї всі необхідні для росту речовини.

Гущина кави також знайшла своїх прихильників серед квітникарів. Цей натуральний продукт містить багато корисних речовин, таких як азот, фосфор та калій, які сприяють активному росту та цвітінню орхідей. Досвід багатьох квітникарів показує, що орхідеї, підживлені кавою, демонструють чудові результати.

Для підживлення орхідей кавою потрібно взяти 2 столові ложки макухи та розвести в 1 літрі води. Дайте розчину настоятися протягом декількох годин. Потім розведіть цей розчин ще у 4 літрах води. Отриманим розчином поливайте орхідею раз на тиждень. За таким доглядом орхідея може дати до чотирьох квітконосів, що є досить вражаючим результатом. Ось, саме після кави орхідея дала аж 4 квітконоси, які вже мають до десятка бруньок. Так квітка виглядає зараз:

Експерти розповіли, яке добриво найдієвіше для орхідеї: кислота чи кава
Експерти розповіли, яке добриво найдієвіше для орхідеї: кислота чи кава

Популярне

Подібні новини