Скоро село перейменують в “Перці” на честь мого щедрого врожаю: а все завдяки елементарній підкормці

Не завжди на перці на ділянці відводиться багато місця, тому завдання будь-якого дачника – виростити якомога більше врожаю з мінімальної площі. І добрива стають в нагоді.

Сьогодні ми розповімо, чим підгодувати перці, щоб зібрати великий урожай.  Підживлення перців народними методами дозволяє отримати здорові та врожайні рослини без використання хімічних добрив.

Але для початку, пару слів про особливості цієї культури. Перець дуже любить вологу, але застої води не переносить. 2-3 літри разів на тиждень буде цілком достатньо.

Якщо перчики ростуть у тепличних умовах, провітрюйте їх, коли відвідуєте, щоб циркулювало свіже повітря. Коріння рослини чутливе до кисню, тому розпушувати ґрунт теж потрібно регулярно.

Але чим же підгодувати його на початку плодоносу, щоб кущі інтенсивно формували нові зав’язі, а плоди визрівали великими та солодкими? Найпростіше внести трав’яний настій з кропиви, який міститиме всі необхідні мікроелементи.

Експерти розповіли, як правильно підгодовувати перці на городі
Експерти розповіли, як правильно підгодовувати перці на городі

Ним можна поливати раз на три тижні і рослина від такої кількості азоту буде зеленою та сильною. Також обов’язково використовувати розчин гумату калію з деревною золою – це комплексне калійно-фосфорне підживлення, яке покращить урожай та посилить імунну систему перцю. І не завадить обприскати розчином борної та бурштинової кислоти – таке добриво зміцнить зав’язі, не дасть їм відвалитися та простимулює появу нових перчиків.

Також буде зміцнено імунітет і соковите листя. На одне відро беремо два грама борної кислоти та два грами кислоти бурштинової. Все ретельно змішуємо і раз у два тижні прямо по листку обприскуємо.

Ці народні рецепти допоможуть вам підтримати здоровий ріст і розвиток ваших перців, забезпечивши їх необхідними поживними речовинами.

Популярне

Подібні новини