Разок пшикнула і попелиці з мурахами “підняли білий прапор”: боротися зі шкідниками просто, якщо знати як

Сьогодні ми розповімо вам про системний та абсолютно безпечний інсектицид, який широко використовується для знищення самих різних комах. Все просто та легко.

Найкращим покупним засобом проти попелиці є препарат під назвою Моспілан – це системний засіб, який знищує понад тридцять видів комах.

Основний ефект від використання цього препарату – контактно-кишковий. Він потрапляє всередину рослини, розподіляється по всьому об’єму, і починає отруювати попелицю, яка посміє наблизиться до листя. Буквально протягом години після того, як в організм попелиці потрапляє Моспілан, попелиця отримує дуже серйозне отруєння і гине.

Але цей процес відбувається не відразу – вони рідше і менше харчуються, і через 10-12 годин взагалі перестають витягувати соки із рослини.

У результаті попелиця гине від зневоднення буквально на 4-6 день після використання цього засобу. Характерною особливістю Моспілана є те, що він буде дуже ефективним не тільки проти попелиці, а й проти її яєць та личинок. Цей інсектицид випускається у вигляді порошку у маленьких пакетиках по 1 г, або в колбах по 50 г.

Як позбутись від попелиці на городі
Як позбутись від попелиці на городі

Щоб приготувати правильний розчин, необхідно взяти 2,5 грама порошку, розчинити його в одному літрі води, ретельно розмішати до повного розчинення та змішати із чистою водою у пропорції один до десяти. Розчин заливаємо в пульверизатор і обприскуємо усі проблемні рослини.

Захист рослини після однієї обробки зберігатиметься як мінімум протягом двох-трьох тижнів, та повторна обробка проводиться вже при необхідності, якщо попелиця знову повертається. Та зазвичай вже однієї обробки буде цілком достатньо на цілий сезон, щоб захистити рослини від попелиці.

Але, цей засіб – потужний та токсичний концентрат, тому постарайтеся не курити і не їсти час обробки, наскільки можна користуйтесь респіраторами та захисними рукавичками.

Після закінчення цієї процедури необхідно промити відкриті ділянки шкіри під проточною водою з милом і максимально ретельно!

Популярне

Подібні новини