1 чайна ложка цього на відро води і баклажанів так багато, що консервацію кручу цілодобово: перевірте самі

Щоб отримати потужний врожай великих баклажанів, за ними необхідно ретельно доглядати. Сьогодні ми розповімо про перевірені та ефективні добрива.

Баклажан – це дуже ненажерлива городня рослина, яка вживає величезну кількість різних мікроелементів. І якщо хоча б один з них знаходиться у легкому дефіциті, якість та кількість плодів відразу почне страждати. Щоб стимулювати розвиток зав’язей та формування плодів, підгодовувати потрібно своєчасно, і правильним підживленням.

Сьогодні ми розповімо, що потрібно вносити цій рослині під час плодоношення. Загалом баклажанам під час плодоношення потрібно два внесення одного підживлення. Це допоможе продовжити термін плодоношення рослини.

Основний мікроелемент, який потрібно синеньким в цей час – це калій, тому добрива мають бути в основному фосфорно-калійними, але й азот вносити теж треба.

Рекомендуємо у п’ятдесятилітрову бочку додати піввідра курячого посліду, всипати туди склянку нітрофоски, залити водою та настояти цю суміш протягом п’яти днів. Перед поливом баклажанів необхідно розбавити цей концентр в пропорції один до одного з чистою водою, ретельно перемішати і полити під корінь з розрахунку по одному літру на кожну рослину.

Експерти розповіли, як зробити ефективне добриво для баклажанів
Експерти розповіли, як зробити ефективне добриво для баклажанів

Також добрива можна зробити й інші. Наприклад, можна зробити розчин сульфату калію – чайну ложку на відро води, і полити по одному літру під корінь рослин. А ще можна зробити зольний розчин – на відро води розбавляємо півлітра деревної золи, і поливаємо під корінь.

Отже, скористайтесь одним із трьох цих рецептів, готуйте розчини відповідно з пропорціями речовин, та своєчасно вносьте добрива – внесіть раз, і через два тижні повторіть підживлення, і зростатимуть синенькі, як божевільні!

Популярне

Подібні новини