Просто налила в травні під кущ полуниці 1 літр цієї “живої води” і мене буквально засипало врожаєм: супер

Полуницю вирощує на городі буквально кожен дачник. І хоча ця культура досить невибаглива у догляді, для отримання великого та якісного врожаю її необхідно підгодовувати.

Особливо важливо вносити добрива під полуничні кущі навесні. Від того, який засіб найкраще підійде цьому рослині, ми розповімо у сьогоднішній статті.

Щоб не нашкодити кореневій системі та виростити екологічно чисту ягоду, найкраще зупинити свій вибір на органічних підживленнях. Для приготування натурального, але при цьому дуже ефективного добрива, нам знадобиться відро відстояної чистої води та курячий послід гранульований чи домашній. Магазинний препарат використовувати краще, тому що він вже очищений і містить меншу концентрацію аміаку, який може обпекти коріння рослин.

Отже, літрову банку гранульованого посліду розчиняємо в 10 літрах води і залишаємо на 2 години. Отриманий склад ретельно перемішуємо та розводимо чистою водою з розрахунку 500 мл засобу на 10 л води. Поливаємо полуничні кущі на попередньо зволожений ґрунт. На 1 рослину йде приблизно 1 літр добрива.

Чим підживити полуницю без хімії
Чим підживити полуницю без хімії

Підживлення з посліду активізує зростання полуниці, покращить процес фотосинтезу, прискорить нарощування коренів та зеленої маси, а також благотворно вплине на зовнішній вигляд та смакові якості плодів.

Догляд за полуницею включає регулярний полив, особливо в період цвітіння та формування ягід, щоб забезпечити оптимальний ріст та урожай. Важливо видаляти бур’яни навколо рослин, щоб уникнути конкуренції за поживні речовини.

Рекомендується мульчувати ґрунт навколо кущів, що допомагає зберігати вологу і запобігає росту бур’янів. Підживлення полуниці органічними добривами сприяє кращому розвитку кореневої системи і підвищенню врожайності. Щоб запобігти захворюванням, слід регулярно оглядати рослини та видаляти пошкоджені або хворі листя.

Популярне

Подібні новини