Не викорчовуйте цей бур’ян, а подякуйте йому: “зелений друг” з легкістю прискорить розвиток квітів у саду

Не всі дачники знають про те, що деякі бур'яни можуть принести велику користь для вирощування інших рослин, зокрема квітів. Розповідаємо всі хитрощі.

Більшість садівників активно борються з бур’янами на своїх дачних ділянках, безжально видираючи з грядок в’юн, амброзію, мятлик та хвощ. З ними дуже складно впоратися, так як ці рослини дуже добре і швидко розмножуються, а також мають неймовірну стійкість.

Але чи знаєте ви про те, що деякі з них насправді можуть допомогти нашим культурним та декоративним квітам? І один з таких бур’янів – хвощ.

Чим він може бути корисним і як правильно його використовувати на благо наших рослин? Про це ми розповімо у сьогоднішній статті.

Вся справа в тому, що у хвощ – цінне джерело кремнію. Цей елемент допомагає рослинам з легкістю переносити зміни навколишнього середовища, прискорює зростання та розвиток кореневої системи, листя та пагонів.

Як популярний бур'ян допоможе розвитку квітів
Як популярний бур’ян допоможе розвитку квітів

Також кремній допомагає нашим “зеленим друзям” краще засвоювати фосфор та азот, а також знижує концентрацію нітратів у ґрунті, а, отже, і у плодах. А ще він збільшує кількість та якість урожаю. Кремній життєво необхідний нашим рослинам для їхнього здорового зростання, тому внесення підгодівель, що містять цю речовину, одна з першорядних задач всіх квітникарів.

Існує багато видів кремнієвих добрив. Їх можна купити у спеціалізованих магазинах або ж приготувати вдома самим, скориставшись настоянкою хвоща. Для цього 1 столову ложку настою заливаємо 1 літром холодної води та залишаємо на добу. Після цього розчин необхідно прокип’ятити на повільному вогні протягом півгодини.

Далі його потрібно остудити та процідити. Зберігати його можна в холодильнику трохи більше 2 тижнів. Перед застосуванням 1 літр підживлення розбавляємо 3 літрами води та обприскуємо наші рослини.

Популярне

Подібні новини