Даю бурякам всього 10 мл на відро води і шаленію від солодкого врожаю: ефективний метод для лінивих

Сьогодні ми розповімо про найдешевше підживлення для буряків, які мають одночасно інсектицидний ефект, і дає цьому овочу масу корисного азоту в легкозасвоюваній формі.

Йтиметься про нашатирний спирт. Його застосування вимагає обережності, але в умілих руках та при правильному розведенні, він дуже швидко засвоюється та прекрасно діє на буряки.

Плоди ростуть великими, пружними та цукристими, а шкідники та хвороби оминуть рослину стороною. Різкий запах нашатиря відлякує і навіть знищує багатьох шкідників – мурах, капустянку, дрібних гризунів і навіть птахів. А наявність аміаку дозволяє наситити рослину азотним добривом та простимулювати стрімке зростання зеленої маси, плоду та кореневої системи.

Стандартним дозуванням розведення нашатирного спирту вважається 10 мілілітрів на одне відро води – це безпечна доза, якою можна обробляти рослини без побоювання. Обробку потрібно робити тричі за сезон – на початку розвитку рослини, при зав’язуванні плоду та за 2 тижні до збирання врожаю.

Чим підживити буряки для рясного врожаю
Чим підживити буряки для рясного врожаю

Перед використанням розчину з нашатирним спиртом потрібно рясно полити рослини проточною водою, щоб коріння буряків не отримало опіки.

Починайте годувати з малої дози, та по сезону збільшуйте її. Рекомендується додавати у такий розчин ще одну-дві склянки деревної золи. Ця речовина допоможе додати до азоту ще й калій із кальцієм, які стимулюють розвиток саме плоду і збагачують рослину всім необхідним.

Тож ми отримуємо комплексне підживлення з простих засобів, яке збільшить розмір буряків на 20-30 відсотків, а її якість і смак будуть набагато кращими.

Догляд за буряком включає регулярний полив, особливо під час посухи, і прополювання бур’янів для забезпечення достатнього доступу води та поживних речовин. Також важливо періодично розпушувати ґрунт та вносити органічні добрива, такі як перегній чи компост, для стимулювання здорового росту коренеплодів.

Популярне

Подібні новини