Борошнисту росу бачила лише в старій бабусиній книзі, бо обробляю смородину, аґрус і виноград цим способом

Щоб отримати щедрий врожай різноманітних ягід - не забувайте про обробку кущів від хвороб та шкідників. Сьогодні розповімо про один ефективний метод.

Сьогодні ми розповімо вам про унікальний препарат під назвою “Тіовіт Джет”. Це засіб, який одночасно є акарицидом, фунгіцидом та мікродобривом. Його можна застосовувати для захисту будь-яких городніх та садових культур від борошнистої роси, інших хвороб та кліщів. Але особливо його потребують виноград, аґрус та смородина, які страждають від роси та оїдіуму.

Для початку потрібно розвести препарат відповідно інструкції дозування у невеликій кількості води, а потім зробити робочий розчин у відрі води. Використовувати його потрібно безпосередньо в день приготування, інакше корисні властивості вивітряться за час зберігання, а сухий препарат може просто злежатись.

Як вилікувати від борошнистої роси виноград і смородину
Як вилікувати від борошнистої роси виноград і смородину

В цьому випадку його потрібно подрібнити до однорідної маси або розчинити і ретельно перемішати. Обприскування необхідно робити вранці чи ввечері, коли сонця на небосхилі немає. Захисний термін після обробки – близько двох тижнів, але найголовніше, що він допоможе не просто зробити профілактику хвороб, а й вилікує від них.

Препарат абсолютно безпечний для людини та після обробки врожай можна збирати вже на наступний день. Для обробки винограду цей розчин використовується протягом усього періоду вегетації при виявленні оідіуму (борошнистої роси) чи шкідників – кліща, фітоптуса, повстяного кліща, виноградного сверблячки та інших. Дозування складає близько 30-50 г на відро води за норми витрати робочої рідини 10 літрів на 100 квадратних метрів.

Для повного визволення від хвороби достатньо буде 4-5 обробок. А для обприскування смородини і аґрусу, та їх захисту від борошнистої роси, необхідно 20-30 грамів розвести на відро води та обприскати кущі 2-4 рази.

Популярне

Подібні новини