Не викидаю пелюстки троянд, а роблю з них потужний вкорінювач для живців: тепер корені пруть, як скажені

Для розмноження рослин використовують метод живцювання. Він зручний тим, що схожість у живців набагато вища, ніж у насіння, і в такий спосіб повністю передаються властивості материнської рослини.

Для того, щоб паростки та живці пускали коріння і були готові до   пересадки їм необхідно допомогти.

Використовують для цієї мети численні коренеутворювачі,   функцією яких є стимуляція  вироблення ауксинів, фітогормонів, відповідальних за утворення кореневої системи та її  збільшення. Також стимулятори коренеутворення використовують при реанімації рослин через  ушкодження, втрати коріння від загнивання.

У такому випадку проводять термінову обрізку гнилого коріння та дезінфекцію рослини, з подальшою обробкою місця зрізу відповідним засобом.

Хімічна промисловість випускає дуже багато  стимуляторів. Однак і з того, що є практично в кожному будинку, виходять чудові  підживлення, коренеутворювачі та стимулятори росту.

Спробуйте ефективний вкорінювач живців
Спробуйте ефективний вкорінювач живців

Сьогодні ми пропонуємо вам використати пелюстки троянд. У них містяться цукри, ефірні олії, вітаміни групи В, С та К,  великий набір макро та мікроелементів, каротин.

Для того, щоб приготувати такий підсилювач  знадобиться 1 склянка висушених пелюсток троянд. Залийте їх 1 л окропу, дайте охолонути і додайте 2 краплі йоду. Використовуйте або як підживлення для поливу під корінь – так  ваша рослина стане більш здоровою,  почне краще засвоювати поживні речовини,  або як розчин для вимочування живців перед   посадкою. Для деяких видів достатньо пролити  сам ґрунт перед висаджуванням нового паростка.

Спробуйте наші рекомендації і ви переконаєтесь в ефективності вищенаведених способів.

Популярне

Подібні новини