Бабуся з села навчила: 1 дрібка на літр і молоко не скисне кілька днів. Треба додати це “сипуче золото”

Сьогодні, як ніколи раніше поради по збереженню свіжості продуктів будуть нам актуальні. Як же ж зберегти молоко, коли холодильник перестає працювати?

В умовах відключень електроенергії, які знову впроваджені в Україні, збереження харчових продуктів стає справжнім викликом. Особливо це стосується молока, яке швидко псується без належного охолодження. Проте є простий, але ефективний спосіб продовжити термін його зберігання.

Чому молоко скисає?

Експерти розповіли, як продовжити термін зберігання молока без холодильника

Молоко скисає через розмноження бактерій, які перетворюють лактозу на молочну кислоту. Швидкість цього процесу залежить від умов зберігання і типу продукту.

Пастеризоване молоко, яке пройшло теплову обробку для знищення більшості мікроорганізмів, при зберіганні в холодильнику може зберігатися до 7-10 днів. Проте, при температурі вище 4°C, воно починає псуватися значно швидше.

Непастеризоване молоко, яке не піддавалося тепловій обробці, і в ньому зберігається більше природних бактерій, має значно коротший термін зберігання навіть у холодильнику, і зазвичай псується через 2-3 дні.

Як зберегти молоко свіжим?

Експерти розповіли, як продовжити термін зберігання молока без холодильника

Додавання дрібки солі (приблизно 1/8 чайної ложки) на літр молока одразу після відкривання пакета або пляшки допоможе сповільнити ріст бактерій. Сіль діє як природний консервант, який ускладнює бактеріям виживання і розмноження.

Використовуйте невелику кількість хлорид натрію — достатньо дрібки на літр. Більша кількість може змінити смак молока. Після цього, пакет слід поставити у темне прохолодне місце, якщо холодильник не працює або загорнути у холодну вологу тканину.

Також бажано одразу після того, як електрика запрацює, поставити пакет назад у холод, аби сповільнити дію мікроорганізмів.

Популярне

Подібні новини