Після цього добрива навіть в’ялі огірки вмить підуть в ріст і зміцніють: елементарне підживлення в червні

Регулярний догляд за огірками, включаючи полив, підживлення і захист від шкідників, забезпечує рясний урожай і високу якість плодів. Розкриваємо всі секрети.

Сьогодні ми хочемо докладно розповісти про першу підгодівлю, яку потрібно дати огіркам після  висадки на постійно місце в ґрунт чи теплицю. Як і будь-яким іншим рослинам, цій культурі необхідно внести підживлення через 10-14 днів. Як відомо, огірки дуже люблять вологу, тому їх необхідно регулярно поливати.

Також при пересадці в лунку рекомендується додавати жменю  лушпиння цибулі, 3 столові ложки кісткового борошна та 2 столові ложки деревної золи. Цих елементів має вистачити на два тижні, після чого настає час першого підживлення. Для початку видаляємо пасинки та плоди, які з’являються до 5-го листка, оскільки коренева система ще погано розвинена.

Тепер можна зробити корисне  добриво. Готувати ми його будемо з бурштинової кислоти. Даний препарат можна знайти в будь-якій найближчій аптеці або садівничому магазині. Він допомагає рослинам відновитися після стресів, підвищує стійкість до несприятливих  умов довкілля, зміцнює імунітет, стимулює розвиток коренів  та позитивно впливає на врожайність.

Чим підживити в'ялі огірки в червнів червні для врожаю
Чим підживити в’ялі огірки в червнів червні для врожаю

Отже, 4 таблетки бурштинової кислоти дозуванням у 500 мг подрібнюємо та розводимо в невеликій  кількості гарячої води. Після того, як частинки розчинилися, додаємо склад в 10 літрів чистої води, добре перемішуємо і використовуємо для кореневого поливу огіркових  кущів на попередньо зволожений ґрунт.

Огірки потребують частого поливу, особливо в період плодоношення, щоб запобігти гіркості плодів. Важливо регулярно підживлювати огірки комплексними добривами для забезпечення їх активного росту і розвитку. Для запобігання захворюванням та поширенню шкідників необхідно проводити профілактичні обробки та вчасно видаляти пошкоджені листя і плоди.

Популярне

Подібні новини