Дайте це добриво капусті, щоб вона зав’язала потужні качани: розширте погріб, бо врожаю буде “по горло”

В сьогоднішній статті ми розповімо вам про дуже корисне підживлення для капусти, яке допоможе качанам дуже швидко зав'язатися, наростити масу і вирости здоровими та великими.

Йтиметься про гумат калію, який виготовляється різними виробниками. Це добриво чудове  допомагає розкислити ґрунт, дає рослині калій та фосфор для зав’язування плодів, а також   стимулює зміцнення імунітету капусти  для протистояння комахам та шкідникам.

Добриво потрібно розводити у повній відповідності  з інструкцією на упаковці – один виробник   рекомендує використовувати 15 мілілітрів речовини  на відро води, інший радить інші дозування в залежно від складу та концентрації добрива,  але знайти гумат калію ви завжди можете у будь-якому  садівничому магазині в будь-якому регіоні – це  дуже популярне підживлення по всьому світу.

Отже, розводимо відповідно до інструкції та  одержуємо дуже темний, майже чорний розчин, і виливаємо під кожну рослину по половині  літра готового добрива. Якщо ви впевнені, що ґрунт сильно закислений і перевірили  це спеціальним пристроєм, то можна внести по одному літру розчину вперше –  в кислому ґрунті мікроелементи засвоюються гірше, тому така доза не зашкодить рослині,  і одночасно розкислить ґрунт.

Дачники ллють добриво по нижньому листу, щоб  весь розчин потрапляв чітко під корінь. За один сезон рекомендується робити три такі внесення, і капуста ростиме, як на дріжджах. Перевірено дачниками!

Городники розповіли, чим підживити капусту для потужного росту овоча
Городники розповіли, чим підживити капусту для потужного росту овоча

Для догляду за капустою важливо регулярно поливати рослини, особливо в період формування качанів, забезпечуючи рівномірне зволоження ґрунту, щоб уникнути розтріскування качанів. Розпушування ґрунту навколо капусти сприяє кращій аерації кореневої системи та допомагає запобігти утворенню ґрунтової кірки.

Внесення органічних та мінеральних добрив на етапі висадки розсади і під час вегетації забезпечує капусту необхідними поживними речовинами для здорового росту. Для захисту капусти від шкідників і хвороб важливо використовувати інсектициди та фунгіциди, а також застосовувати методи біологічного захисту, такі як висадка поруч рослин, що відлякують шкідників.

Популярне

Подібні новини