Нарешті я дочекалась сезону! Вологий, повітряний та ніжний літній “Тірамісу” з полуницею: шедевр за 5 хвилин

Літо вже на порозі, прилавки базарів усипані полуницею і нарешті настав сезон страв з цією чудовою ягодою. Редакція сайту "Добрі новини" знайшла для вас чудовий рецепт "Тірамісу".

Літній “Тірамісу” з сезонною полуницею – це не просто десерт, це справжнє гастрономічне задоволення, яке дарує свіжість та легкість у спекотний день. Ідеальний баланс між ніжним кремом, соковитими ягодами, відтінком какао і повітряними бісквітами зробить цей десерт улюбленцем вашого літнього меню. Головне – його приготування займе всього 5 хвилин, а результат перевершить усі ваші очікування.

Інгредієнти

Як правильно підгодувати полуницю
Кондитер пояснив, як приготувати Тірамісу з сезонної полуниці
  • 250 г свіжої полуниці
  • 200 г савоярді (бісквітні палички)
  • 250 г маскарпоне
  • 200 мл вершків (30-35%)
  • 100 г цукрової пудри
  • 1 ст. л лимонного соку
  • 1 ч. л ванільного екстракту
  • М’ята для прикраси

Почніть з полуниці. Вимийте її під прохолодною водою, дайте стекти зайвій волозі. Потім наріжте її на тонкі скибочки. Частину залиште для прикрашання, а решту змішайте з лимонним соком та половиною цукрової пудри. Дайте настоятися декілька хвилин, щоб ягода пустила сік.

У глибокій мисці збийте вершки до густої піни. В окремій мисці змішайте маскарпоне, решту цукрової пудри та ванільний екстракт. Обережно промажте маскарпоне, перемішуючи лопаткою рухами знизу вгору. Крем повинен бути легким і повітряним.

Візьміть форму для тірамісу або індивідуальні порційні стаканчики. На дно форми викладіть шар савоярді, злегка змочених соком з полуниці. На бісквіти викладіть шар крему, потім – шар ягоди. Повторіть шари, доки не закінчаться інгредієнти, останній шар повинен бути кремовим, який потрібно присипати 2 столовими ложками какао.

Наостанок прикрасьте десерт свіжими скибочками полуниці та листочками м’яти. Для додаткового аромату можна посипати десерт тертим шоколадом або какао.

Ідеальний рецепт тірамісу
Кондитер пояснив, як приготувати Тірамісу з сезонної полуниці

Поставте десерт у холодильник на 30 хвилин, щоб він добре просочився і охолодився. Однак, якщо ви поспішаєте, можна подавати “Тірамісу” одразу – він і так буде неймовірно смачним.

Можете спробувати ще такий спосіб приготування цього десерту:

Популярне

Подібні новини