Переставила вазон і занедбана орхідея почала випускати бутони: такого цвітіння ніяка підгодівля не дасть

Цвітіння орхідеї дійсно прекрасне, і коли воно не настає, власники квітки хочуть простимулювати вигонку квітів усіма доступними способами та зберегти на максимальний термін.

Якщо орхідея довго сидить у горщику та випускає тільки листя, викликати цвітіння всеодно можна.
Найефективнішим, а головне, безкоштовним способом, є стимуляція за допомогою перепаду температури. Цей спосіб підходить для будь-яких орхідей і є безпечним.

Щоб орхідея зацвіла, треба почекати, коли на балконі температура повітря досягне 15 градусів, і виносити туди орхідею на цілий день, або цілу ніч.
Вдень рослина буде нагріватися під впливом сонячного світла, а вночі остигати, коли температура  падає. Робимо так протягом двох тижнів, після чого орхідея має яскраво зацвісти.

Але в осінній час цей спосіб не спрацює, оскільки рослина не отримуватиме потрібний обсяг світла.

Садівники розповіли головні правила догляду за орхідеями для пишного цвітіння
Садівники розповіли головні правила догляду за орхідеями для пишного цвітіння

Також можна використовувати стимулюючий метод, у якому знижується обсяг поливів. Щоб  рослина яскраво цвіла, вам знадобиться пара місяців. Основне правило такої стимуляції  полягає у зниженні частоти поливів у два рази, відсутність обприскувань по листку та припинення  внесення добрив.

Коли квітка розквітне, треба повернутися до попереднього режиму зрошення та вносити фосфорно-калійні добрива. А якщо квітконіс уже  з’явився, але сонячного світла не вистачає, треба робити досвітлення фітолампою. А коли цвітіння закінчиться, режим поливу знову треба скоротити.

Викликати цвітіння можна і за допомогою підживлення.

Орхідеї підгодовують при кожному другому поливі. Раз вносимо звичайну воду, а потім поживний розчин. Підгодівлі повинні містити багато калію та фосфору, та мінімальне дозування азоту.  Саме калій сприяє формуванню бутонів, тому ним нехтувати не можна!

Популярне

Подібні новини