Як я позбавилася від фітофтори помідорів назавжди: вже забула, як вона виглядає, бо завжди даю томатам це

Правильний догляд за томатами та знання деяких городницьких хитрощів захистить вас від такої неприємності, як фітофтора. Розповідаємо, як отримати щедрий та здоровий врожай.

Між поливом помідорів та захистом від фітофтори завжди є дуже тонка межа – не доллєш і томати погано зростатимуть, переллєш – і фітофтора відразу скористається можливістю та атакує кущі.

Дуже важливо знайти золоту середину в догляді за томатами.  Щоб рослини були потужними та зав’язували  достатню кількість томатів, води потрібно багато, але й грибок також любить вологу. І особливо небезпечна  висока вологість при перепадах температури.

Вночі холодно, вдень спекотно, вранці обов’язково випадає  конденсат та вологи стає занадто багато. Якщо поливати томати вечорами, то волога буде дуже повільно випаровуватися з поверхні ґрунту,  рослини теж виділятимуть вологу з листя, і зранку на томатах буде мокрою і земля, і томати, і стінки теплиці. Для фітофтори це ідеальне середовище.

Саме тому томати потрібно поливати в першій половині дня,  але не в дуже ранній час. Вода має бути теплою, тому пару   годин вона має прогрітися під сонцем.

Городники розповіли, як легко позбутися фітофтори на помідорах
Городники розповіли, як легко позбутися фітофтори на помідора

8-9  ранку – ідеально підходящий час для поливу. Вдень у тепличних умовах дуже спекотно, але якщо вона добре провітрюється, кущ томатів буде засвоювати всю необхідну вологу, а надвечір земля підсохне і випаровування з ґрунту буде мінімальним.

Так, щоб повністю захиститися від фітофтори на 100% цього мало, але в якості першого кроку – просто чудово. Додатково  робіть обприскування молочною сироваткою,   борною кислотою або іншими народними засобами,  і хвороба не буде атакувати ваші посадки!

Популярне

Подібні новини