Блекаути більше не проблема: як зберегти молоко свіжим без холодильника та кипʼятіння — простий лайфхак

Цей лайфхак буде актуальним сьогодні, як ніколи. Дізнайтеся, як зберегти молоко свіжим та запашним без електрики. Це точно може стати вам у нагоді.

В умовах сьогодення, коли в Україні знову впровадили графіки відключення електроенергії, питання збереження продуктів свіжими стає особливо актуальним. Одним з найбільш чутливих до температурних коливань є молоко. Воно має схильність швидко псуватися, особливо при неналежних умовах зберігання. Однак існує простий і ефективний спосіб продовжити термін його зберігання,

Чому молоко скисає?

Експерти розповіли, як продовжити термін зберігання молока без холодильника
Експерти розповіли, як зберегти молоко свіжим без холодильника

Молоко – ідеальне середовище для росту різноманітних мікроорганізмів. Процес скисання обумовлений діяльністю молочнокислих бактерій, які перетворюють лактозу на молочну кислоту, що і викликає кислий смак та запах.

Скисання молока залежить від багатьох факторів. Температура тут грає головну роль. Чим тепліше, тим швидше розмножуються бактерії. Пастеризоване молоко піддається тепловій обробці, що знищує більшість патогенних мікроорганізмів, але не всі. Непастеризоване — містить більше живих мікроорганізмів, тому скисає швидше.

Як сіль допомагає зберегти молоко?

Експерти розповіли, як продовжити термін зберігання молока без холодильника

Додавання дрібки солі на літр молока – це старий, але дієвий метод збереження свіжості. Хлорид натрію діє як природний консервант, який зменшує активність мікроорганізмів, що викликають скисання, а також створює несприятливі умови для розвитку бактерій.

Варто зазначити, що цей метод працює як для пастеризованого, так і для непастеризованого молока. Головне – додати сіль одразу після відкриття пакету або пляшки. Якщо додати пізніше, метод не буде настільки ефективним.

Головне додавати зовсім трошки: буквально на кінчику чайної ложки, аби не зіпсувати смак.

Популярне

Подібні новини