Бабусина хитрість, як вибрати смачну черешню працює: зверніть увагу на цю річ – ягода буде солодша за мед

Сезон черешні ось-ось розпочався і зовсім скоро всі прилавки будуть переповнені нею. Як зробити правильний вибір та знайти дійсно солодку садовину? Розповідаємо у матеріалі.

Обираючи черешню на ринку або в магазині, важливо знати кілька основних правил, які допоможуть вам знайти найсолодші та найсмачніші ягоди. Навіть не куштуючи, ви зможете визначити якість садовини, уважно розглядаючи її зовнішній вигляд та стан плодів.

Шкірка плодів

Експерти розповіли, як визначити чи солодка черешня на прилавку

Стигла черешня має чисту, гладку шкірку з глянцевим блиском. Якщо ягода виглядає матовою і не блищить, це означає, що садовину зірвали давно, і вона тривалий час зберігалася перед продажем. У такому випадку солодкий смак — не про цей продукт.

Обирайте ягоди без вм’ятин, тріщин та інших пошкоджень. Будь-які механічні ушкодження можуть сприяти швидшому псуванню плодів і розвитку бактерій.

Плодоніжка

Ви неодноразово бачили, що черешня продається з плодоніжкою. Це зовсім не для того, щоб збільшити її вагу під час продажу. Вона закриває вхід для мікробів та бактерій, тому її відсутність може свідчити про те, що ягоди швидко зіпсуються.

Зелений “хвостик” вказує на свіжість ягоди. Якщо він потемнів, це означає, що черешню зберігали дуже довго, і вони можуть бути несвіжими.

Вибір за кольором

Експерти розповіли, як визначити чи солодка черешня на прилавку

Черешня буває різних кольорів, і кожен з них має свої особливості. Жовта і рожева більш водяниста та може мати кислуватий присмак. Ці ягоди можуть бути менш стійкими до транспортування та зберігання, тому варто ретельно оглядати їх на наявність пошкоджень.

Темна садовина, така як бордова чи майже чорна, зазвичай мають більш солодкий і насичений смак. Вони є більш стійкими до зберігання і часто вважаються найкращими за смаком.

Ну, і на останок, пам’ятайте, що найсмачніша черешня зазвичай з’являється до середини сезону, тобто в другій половині червня. У цей час ягоди досягають свого максимального розміру, солодкості та соковитості. Купуючи черешню в цей період, ви маєте найбільші шанси отримати справжню насолоду від її смаку.

Популярне

Подібні новини