1 флакон на 10 літрів води: розводжу це “рідке золото” і бризкаю на мурашники. Попелиця побіжить слідом

Найголовніше для будь-якого городника – зробити так, аби на грядці не залишилось і сліду від різноманітних комах. Саме вони можуть стати причиною низької врожайності.

Часто досвідчені городники використовують нашатирний спирт для удобрення ділянки та поповнення складу ґрунту азотом. Використовувати цей засіб можна не тільки в таких цілях, адже аміак може чудово допомогти від шкідників на кущах. Експерти розповіли, як готувати саморобний розчин, який врятує вашу ділянку від попелиці й мурах.

Як позбутись від попелиці

Бувалі дачники запевняють, що звичайнісінький амік має особливу, подвійну дію. Перш за все, шкідники терпіти не можуть різкий запах, а також засіб може травмувати комах, якщо потрапить на їхню шкіру та в організм. Так, нашатирний спирт допомагає швидше пригнічити шкідників.

Експерти порадили простий метод, який допоможе позбутись від таких надокучливих комах на городі
Експерти порадили простий метод, який допоможе позбутись від таких надокучливих комах на городі

Застосовувати нашатирний спирт ви можете в будь-який зручний для вас момент, незважаючи на стадію розвитку посадженої на ділянці культури. Основні компоненти розчину не будуть накопичуватись в листках, зможуть швидко вивітритись із них. Найкраще застосовувати нашатирний спирт у перші половині літа, втім особливо уважно та обережно ви можете використати його і в кінець сезону.

Готують саморобний засіб для обробки проти попелиці наступним чином. Один маленький флакон потрібно змішати з 10 літрами води та додати 2 столові ложки рідкого мила або ж натертого на тертці господарського мила. Перелийте отриманий розчин у пляшку з пульверизатором та використовуйте для обприскування.

Експерти порадили простий метод, який допоможе позбутись від попелиці та мурах на городі
Експерти порадили простий метод, який допоможе позбутись від попелиці та мурах на городі

Використовувати такий засіб можна для обприскування мурашників і деяких видів рослин і дерев. Втім, наносити розчин на рослини потрібно обережно та в мінімальній кількості, аби не залишити опіків на ніжному листі.

Популярне

Подібні новини