Зробила це з насінням кавунів і динь перед посадкою у відкритий ґрунт. Віддячили 100-відсотковою схожістю

Бажаєте отримати щедрий врожай кавунів? Тоді вам слід дізнатися про родючий метод посадки! Про всі ці нюанси редакція сайту "Добрі новини" розповідає у новому матеріалі.

Посадка кавунів і динь — неймовірно цікавим процес. Однак для досягнення успіху необхідно правильно підготувати насіння. Одним з найбільш ефективних методів є попереднє пророщування насіння між вологими ватними дисками. Дотримуючись цього способу, досвідчені дачники стверджують, що можна забезпечити 100-відсоткову схожість та отримати міцні здорові рослини.

Попереднє пророщування насіння

Чим підживити кавуни та дині для щедрого врожаю
Садівник пояснив, навіщо замочувати насіння кавунів та динь перед посадкою

Вибирайте посівний матеріал найвищої якості без видимих пошкоджень. Для підвищення шансів на успіх замочіть насіння у теплій воді на 12-24 години. Це допоможе розм’якшити оболонку і прискорити проростання.

Підготуйте кілька ватних дисків і зволожте їх водою. Важливо, щоб матерія була вміру вологою, аби спосіб спрацював. Інакше ви просто загубите насіння.

Після закладання посівного матеріалу, розмістіть його у герметичному контейнері або пакеті. Це допоможе зберегти вологість і створити теплу середовище для проростання.

Щодня перевіряйте ста і за необхідністю зволожуйте ватні диски. Протягом 5-7 днів ви побачите маленькі паростки.

Висадка пророщених насінин у відкритий ґрунт

Експерти назвали найсприятливіші дати для висадки кавунів та динь
Садівник пояснив, навіщо замочувати насіння кавунів та динь перед посадкою

Оберіть сонячне місце з добре дренованим ґрунтом. Додайте компост або перегній для збагачення ґрунту поживними речовинами.

Обережно пересадіть пророщене насіння у підготовлені лунки, дотримуючись відстані 40-50 сантиметрів між рослинами. Для забезпечення здорового росту та рясного врожаю кавунів і динь на перших етапах зростання варто використовувати натуральні саморобні добрива на основі чайної заварки, золи, компосту.

Популярне

Подібні новини