В червні розсипаю склянку цього “сірого золота” на 1 кв. м і маю часник, розміром з кулак: порада-скарб

Червень - це ідеальний час для переходу з азотних добрив на калій та фосфор у вирощуванні  часнику. Якщо цього не зробити, то пір'я буде рости інтенсивно, а головка часнику буде дуже дрібною.

Дачники рекомендують використовувати народні засоби в якості добрива для часнику, і найкраще у червні зі своїм завданням справляється зола, дріжджі або нашатирний спирт.

Вони не завдадуть жодної шкоди рослині та ґрунту, навіть передозування цими  речовинами не стане згубною для часнику,  а ефект буде просто відмінний – рослини не будуть  хворіти, і врожай виросте великим та здоровим.

Якщо говорити про золу, то вона наситить  рослину фосфором, калієм та мікроелементами,  якщо використовувати саме деревну золу,  а не продукти спалювання пластику та іншої хімії.

Золу можна присипати навколо рослин по одній склянці на квадратний метр, але також можна зробити зольний настій. Беремо 2 склянки золи, заливаємо їх вісьмома літрами теплої води і настоюємо в теплому місці протягом двох днів. Потім доливаємо ще 4-5 літрів води і поливаємо по півлітра на кожен кущик. Можна підгодувати і дріжджами, які помітно  збільшать голівки часнику і зроблять їх більше здоровими.

Експерти розповіли, чим підживити часник для потужного врожаю
Експерти розповіли, чим підживити часник для потужного врожаю

На одне відро води треба взяти  2 столові ложки сухих дріжджів, настояти протягом 12 годин у теплому місці, і таким настоєм  полити часник у момент формування головки  один раз – середина-кінець червня чудово підійде.

А нашатирний спирт, незважаючи на те, що містить азот, допоможе зміцнити імунітет рослини. На 10 літрів води   потрібно додати близько 30-35 грамів нашатирного  спирту та обприскати таким розчином часник.

Такі підживлення допоможуть вам зібрати рясний урожай часнику без великих  витрат та сил! І не забудьте  видалити стрілки з часнику, це дуже важливо!

Популярне

Подібні новини