Кава, пиво і вапно – “здуло” слимаків давно: ці народні методи проти шкідника працюють, як годинник

При слові "слимаки" у багатьох дачників починає сіпатися око та псується настрій. Та насправді позбутися цієї проблем досить легко, використовуючи народні методи.

Слимаки є однією з найпопулярніших проблем садівників. Ці шкідники прогризають практично будь-які плоди і залишають після  себе незмивний слід сріблястого відтінку, внаслідок чого як мінімум зовнішній вигляд плодів буде зіпсований, як максимум – рослини можуть  захворіти на різний вид інфекції.

Насамперед слід знати, що від сонця слимаки ховаються в тінистих місцях, особливо, якщо там є солома або будь-яка інша суха трава.

З настанням сутінків вони виповзають з укриття і починають псувати наші з вами садові культури. Сьогодні ми опишемо способи боротьби зі слимаками на вашій ділянці.

Черевце цих шкідників дуже ніжне, тому легко створити проти них перешкоду, посипавши пісок або вапно навколо рослин. Перешкода буде пошкоджувати тіло слимаків і далі вони не полізуть.

Другий спосіб ще простіше – як з’ясувалося, слимаки люблять поласувати пивом.

Вкопайте в рівень із землею невелику ємність із пивом глибиною біля 4 сантиметри. Залишиться лише через якийсь  час виловити з ємності шкідників, що потонули.

Також можливе застосування чайної заварки, яка відлякує слимаків – просто розкладііть її навколо ваших садових культур.

Експерти розповіли, як просто та дешево позбутися слимаків на городі
Експерти розповіли, як просто та дешево позбутися слимаків на городі

Ще можна розвести склянку міцної кави на 5 літрів води та обприскати розчином наші рослини – це також відлякає шкідників.

Ефективним методом боротьби також є різні хімічні приманки проти слимаків, що продаються практично в будь-якому садовому магазині. Наївшись їх слимаки гинуть. Ми сподіваємось, що наші поради допоможуть вам назавжди позбутися цього типу шкідників на ділянці.

Популярне

Подібні новини