Білокрилці й попелиці “зіллям” цим дала по пиці: головний 40-градусний інгредієнт взяла у дідуся з гаража

Існує безліч методів, які допоможуть ефективно позбутися шкідників на городі. Та якщо ви не прихильник хімії - зверніть увагу на перевірені народні методи.

Сьогодні ми розповімо про те, як за допомогою  звичайної горілки можна надовго позбутися попелиці та білокрилки. Незважаючи на недостатню вивченість питання вченими, достеменно ясно, що етанол викликає порушення нервової системи комашок, вони втрачають координацію і гинуть.

Коли етанол потрапляє в черевні дихальні отвори попелиці та білокрилки, вони більше не можуть чіплятися за стебла та листя і просто падають вниз.

А ще гіркий запах етанолу відлякує шкідників і вони не наближаються на кілька метрів до рослини. Для обробки підійде будь-яка горілка – спирт,  самогон, покупний продукт і т.д.

Дачники розповіли, як легко позбутися попелиці та білокрилки
Дачники розповіли, як легко позбутися попелиці та білокрилки

Для  приготування розчину беремо один літр води, додаємо в нього 300 мілілітрів горілки, трохи рідкого мила чи мильної стружки. Ретельно перемішуємо та обприскуємо рослини з  пульверизатора по стеблах та по листу з усіх боків.

Обробка робиться на заході сонця, коли комахи вже втомилися та малорухливі. До того ж, під сонячним промінням є високий ризик одержання листям хворобливих опіків. Оскільки шкідник ховається на нижній стороні листа, обробку робимо знизу максимально ретельно.

Мило у складі такого розчину використовується  як прилипач, щоб розчин довше залишався на рослині і не стікав, як ущільнювач листя, а також для забивання  своїми молекулами дихальних отворів попелиці.

Такий простий та бюджетний метод допоможе з легкістю позбутися білокрилки й попелиці на вашій присадибній ділянці. Головне дотримуйтесь пропорцій та інших порад щодо їх приготування та використання.

Популярне

Подібні новини