1 склянка під герань – і квітку не зупинити: листя лізе зелене і пухнасте, а квітконосів неміряно. Це скарб

Як зробити вашу герань квітучою та пишною? Є один спосіб, який ви точно вподобаєте, адже він не займає багато часу та потребує великої кількості коштів.

Герань, або пеларгонія, є однією з найпопулярніших кімнатних рослин завдяки своїй невибагливості та красі. Однак, щоб ця рослина тішила вас пишним листям і яскравим цвітінням, їй потрібен правильний догляд і відповідні умови. Одним із таких умов є підживлення мінеральною водою.

Калій є життєво важливим елементом для рослин, оскільки він бере участь у процесах фотосинтезу, регулює водний баланс і сприяє формуванню здорових клітин. Завдяки калію листя герані стає більш пишним, яскраво-зеленим, а сама рослина виглядає здоровішою. Магній, своєю чергою, є основним компонентом хлорофілу — речовини, яка відповідає за зелене забарвлення листя і процес фотосинтезу. Загалом рослина стає стійкішою до різних захворювань і шкідників.

Квітникарі розповіли, як прискорити цвітіння герані влітку
Квітникар пояснив, навіщо герань поливати мінеральною водою

Перш ніж використовувати мінеральну воду для поливу, дайте їй відстоятися протягом доби. Це необхідно для випаровування вуглекислоти, яка може бути шкідливою для кореневої системи рослин. Використовуйте таку рідину для поливу з розрахунку одна склянка (приблизно 200 мл) на один горщик. Це оптимальна кількість, яка забезпечить рослину необхідними мінералами без ризику перенасичення. Навіть корисні речовини можуть бути шкідливими в надмірній кількості, тому підживлюйте герань мінеральною водою нечасто — достатньо одного разу на місяць.

Флористи розповіли, чим підживити герань для пишного цвітіння
Квітникар пояснив, навіщо герань поливати мінеральною водою

Після підживлення мінеральною водою уважно спостерігайте за станом герані. Якщо ви помітите ознаки перенасичення, такі як пожовтіння листя, уповільнення росту або появу білого нальоту на ґрунті, то, відповідно, зменште частоту внесення рідини.

Популярне

Подібні новини