Тепер висаджую тільки цей унікальний сорт перцю: з одного куща збираю по 3 кг соковитого “сонячного” овоча

Є безліч різних сортів болгарського перцю з гарним смаком та великим врожаєм. Сьогодні ми зупинимось на одному з тих, про який знають далеко не всі дачники, а дарма!

Існують стійкі до різних хвороб гібриди, є ранньостиглі та пізньостиглі сорти, але сьогодні ми хочемо розповісти вам про  унікальний сорт, посадивши який ви будете збирати плоди буквально ящиками, і підійде він практично всім!

Називається цей сорт – Бентлі. Цей гібрид маловідомий, але серед надврожайних сортів він займає лідерські позиції з дуже багатьох  характеристик.

Це середньостиглий перець, на якому плоди дозрівають через 130 днів після висадки у відкритий ґрунт. Сам по собі кущ сорту Бентлі дуже компактний, має генеративний тип, і тому підходить як для вирощування  у тепличних умовах, так і для відкритого ґрунту.

Серед особливостей слід відзначити те, що у нього тоненька та блискуча шкірка, при повному дозріванні має жовтуватий, і навіть трохи лимонний відтінок.

Форма у нього чотирикамерна та кубічна. Стінки перцю  виростають близько 8 міліметрів у товщину, а довжина плоду – до 10 см. Маса кожного  перцю складатиме трохи більше 200 грамів. Красивий, рівний і рівномірно великий перець, який не схильний до подрібнення у міру збору врожаю, і не вироджується із сезону в сезон.

Українські експерти назвали унікальний сорт болгарського перцю
Українські експерти назвали унікальний сорт болгарського перцю

Сорт  дуже продуктивний, і дає з одного куща до трьох кілограмів смачних та здорових овочів.  А самі плоди відмінно лежать у холодильнику, не втрачають пружності, і не розтріскуються. Більш того, цей унікальний сорт не вимагає хімічних мінеральних підживлень для гарної  врожайності, і може вирощуватися навіть в умовах ущільнених посадок, що дуже  важливо для дачників на невеликих ділянках.

Вирощувати Бентлі можна у різних регіонах – вони  відмінно адаптуються до будь-яких погодних умов, і мають імунітет до більшості  хвороб пасльонових культур.

Популярне

Подібні новини