Ллю це безкоштовне добриво під кущ смородини і моєму врожаю заздрить навіть свекруха: все ідеальне – просте

Якщо ви хочете збирати відрами велику та солодку смородину, не забувайте її підгодовувати. Існує безліч народних рецептів добрив, і про декілька з них ви дізнаєтесь з нашої статті.

Сьогодні ми розповімо про те, яке органічне добриво найкраще підійде цій садовій культурі. Більшість досвідчених городників не викидають картопляні шкірки. Навпаки, вони збирають ці харчові відходи, сушать їх чи заморожують.

Справа в тому, що цей продукт має дуже багатий хімічний склад. Шкірки містять ті поживні елементи, які необхідні рослинам для нормального розвитку та зростання. У них присутні вітаміни С, РР, калій, кальцій, залізо, азот та хром. Завдяки їм цей продукт зміцнює імунітет культур, підвищує їхню врожайність і позитивно впливає на розмір та смак плодів.

Є кілька способів використання картопляних лушпайок для підживлення смородини: промиту шкірку необхідно висушити в духовці або природним чином, після чого подрібнити в кавомолці і опудрити ягідні кущі.

Шкурки картоплі заварюємо у окропі на півгодини, а потім нарізаємо їх на невеликі шматочки та закладаємо в грунт під смородину на глибину близько 30 см.

Експерти назвали ефективне та безкоштовне підживлення для смородини
Експерти назвали ефективне та безкоштовне підживлення для смородини

Зверху їх необхідно присипати ґрунтом, змішаним зі склянкою деревної золи, картопляні очистки заливаємо гарячою водою у співвідношенні 1 до 3 і залишаємо охолоджуватися. Готову рідину використовуємо для поливу рослин під корінь.

Нагадаємо, що для догляду за смородиною важливо регулярно обрізати кущі, видаляючи старі та пошкоджені гілки, щоб стимулювати ріст нових пагонів і забезпечити хорошу циркуляцію повітря. Полив смородини слід проводити регулярно, особливо під час посухи, забезпечуючи глибоке зволоження ґрунту, щоб коріння отримувало достатньо вологи.
Використання органічних добрив та мульчування ґрунту навколо кущів допомагає зберегти вологу, поліпшити структуру ґрунту та забезпечити рослини необхідними поживними речовинами.

Популярне

Подібні новини