Ці прості як 5 копійок методи допоможуть легко позбутися попелиці, білокрилки та трипси без “хімози”

Комахи, шкідники, попелиця та білокрилки – це справжня проблема для будь-якого дачника. І у кожного з нас є кілька варіантів боротьби з ними.

Одні використовують хімічні засоби, не побоюючись за своє здоров’я і за те, що в овочах, фруктах та плодах буде накопичуватися хімія та токсини.

Інші використовують  народні засоби – їх потрібно готувати,   настоювати та обробляти рослини кілька разів за сезон, залежно від складу розчину.  Також можна використатати клейку стрічку для вилову попелиці, білокрилки та інших шкідників. Вона чудово допомагає боротися з дорослими   шкідниками – при перельоті з рослин та грядок вони потрапляють у липкі пастки і гинуть там.

Таку пастку можна зробити навіть своїми руками – беремо  картон або пластик, змащуємо каніфоллю, медом, вазеліном та ентомологічним клеєм.

Експерти розповіли, як легко позбутися попелиці, білокрилки та трипсів
Експерти розповіли, як легко позбутися попелиці, білокрилки та трипсів

Якщо вже зовсім ліньки возитися, можете просто повісити в теплиці лампочку розжарювання – вона приманюватиме  комах і обпалювати їх тонкі крила. Але для цього в теплиці має бути електрика. Після того, як я повісив таку стрічку у своїй теплиці, попелиця, білокрилка та трипси просто перемістилися на стрічку за 3 дні та успішно там загинули.

Рекомендується  використовувати стрічку саме жовтого кольору – вона своєю яскравістю приваблює попелицю, білокрилку та інших шкідників.

Якщо білокрилки дуже багато і треба очистити велику площу, потрібно шукати великі клейкі  листи – дрібні будуть дуже швидко забиватись комахами і втрачати свою ефективність.

Інструкція з використання проста, як п’ять копійок: знімаємо фольгу з обох боків  липкої стрічки, підвішуємо до високої рослини, а для маленьких можна зафіксувати  стрічку в горщику, або ж встромити в землю пару кілочків і закріпити стрічку на них.

Популярне

Подібні новини