Смородина, малина, полуниця і аґрус завалять врожаєм після цього копійчаного добрива + захист від шкідників

Сьогодні ви дізнаєтесь про користь золи для городних рослин і про те, як на її основі можна приготувати підживлення для смородини, полуниці та аґрусу.

Зола є, мабуть, одним із найулюбленіших   натуральних засобів, які використовують  садівники та городники. Вона містить фосфор,   кальцій, магній натрій та калій.

Кожен із перелічених елементів необхідний для зростання та розвитку культур. І хоча зола далеко не конкурент азотним підживленням, вона абсолютно безпечна і має понад 30 корисних  речовин у своєму складі.

Перевага даного продукту ще й у тому, що в ньому не міститься хлор, що негативно впливає на рослини. А ще золу можна застосовувати для всіх видів рослин і практично у будь-який період часу.

Експерти розповіли, чим підгодувати малину та смородину
Експерти розповіли, чим підгодувати малину та смородину

Нею просто неможливо перегодувати культури.  Однак слід пам’ятати, що такий продукт здатний розкислити ґрунт. Крім того, лужність зольних добрив нерідко використовують для боротьби з бур’янами.

Також зола відлякує шкідників. Її ефективність доведена у боротьбі з личинками жуків,   слимаками, хрестоцвітими блішками, а також  попелиці. Допомагає зола і при борошнистій росі.

Для приготування підгодівлі у відрі води потрібно розвести 3-4 склянки золи та додати туди 125 мл оцту. Останній компонент потрібен для засвоєння кальцію та нейтралізації лужності розчину. Після цього залишаємо засіб на годину, а потім поливаємо культури під корінь.

Експерти розповіли, чим підгодувати малину та смородину, і захистити кущі від шкідників
Експерти розповіли, чим підгодувати малину та смородину, і захистити кущі від шкідників

Для аґрусу та смородини потрібно від п’яти літрів підгодівлі на кущ,  для полуниці достатньо півлітра. В результаті культури віддячать вам рясним врожаєм.

Популярне

Подібні новини