Мошок на домашніх квітах позбулася легко, бо скористалася простим методом своєї чудової бабусі-господині

Якщо ви виявили мошок у квартирі і на своїх домашніх квітах - треба терміново починати з ними боротися, причому цілком успішно можна впоратися народними підручними засобами.

Для початку можна зняти верхній шар ґрунту в ємності для квітки та просушити мокрий субстрат. Також можна застосувати один із простих способів:

• Для дезінфекції ґрунту можна використовувати марганцівку.Її треба розбавити водою до блідо-рожевого розчину, і обробити ґрунт у горщику. Через пару тижнів, коли грунт повністю висохне, процедуру треба повторити.

• Можна скористатися золою – її просто прокидають поверх ґрунту. Вона буде і підживленням, і знищить кладку шкідників.

Садівники розповіли, як позбутися мошок на домашніх квітах
Садівники розповіли, як позбутися мошок на домашніх квітах

• Можна скористатися мильним розчином, який буде небезпечний для будь-якого виду комах.

Його роблять зі склянки гарячої води та 50 грамів господарського мила. Охолодженою рідиною можна натерти стебла та листя, і мошки повинні залишити квартиру.

• Сірка також негативно позначиться на мошках. Можна встромити 20-30 сірників в горщик і трохи полити. Сірка швидко розчиниться, почне діяти і на мошок матиме вбивчий ефект.

А рослині ніякої шкоди не буде – сірка потрібна їй для життєдіяльності. Також можна скористатися часниковою настоянкою – вона буде дуже неприємно пахнути і відлякувати мошок. Суміш робиться з трьох порізаних зубців часнику на літр води. Настоюємо протягом пари годин, після чого обприскуємо по листку і поливаємо по ґрунту.

А ще часто проти мошок використовують аптечну настойку календули. На літр води розбавляють флакон концентрату, та  щотижня роблять обприскування по рослинам. Один із цих способів обов’язково подіє, і мошок у вас більш не буде!

Популярне

Подібні новини