Навіть чахлий фікус розпуститься за пару днів після такого обприскування: свекруха заздрить і розпитує

Щоб фікус тішив око - за ним необхідно доглядати. Сьогодні ми розповімо про перелік рекомендацій, завдяки яким ваш фікус буде виглядати на всі 100%.

Багато людей заводять собі кімнатні рослини не тільки, щоб прикрасити будинок, але ще й тому що вірять, що зелені улюбленці можуть принести удачу. Наприклад, вважається, що спатифілум допоможе незаміжній дівчині знайти свого обранця, а фікус Бенджаміна здатний залучити до будинку достаток та забезпечити грошовий потік.

Однак це можливо  тільки в тому випадку, якщо рослина здорова і добре розвивається. Про правила догляду за фікусом  Бенджаміна ми розповімо сьогодні.  Якщо ви щойно купили цю рослину, переконайтеся,  що з нею все гаразд. На фікусі не повинно бути жовтого або деформованого листя, коричневих плям, чорного або білого нальоту, зморщених гілок та павутинок.

Принісши зеленого  друга додому, досвідчені квіткарі рекомендують відразу ж його пересадити. Ґрунт для цього краще вибрати  універсальний з додаванням вермікуліту. Також не забувайте про необхідність використання дренажу. Якщо ваш фікус виглядає не дуже – перегляньте умови догляду.

Ось кілька кроків, які допоможуть відновити здоров’я вашої рослини:

Проведіть оцінку стану фікуса:

  • Перевірте листя. Якщо листя опадає або жовтіє, це може бути ознакою неправильного догляду.
  • Огляньте коріння: Якщо коріння гниє або має неприємний запах, це може бути ознакою надмірного поливу.
Експерти розповіли, як в домашніх умовах реанімувати фікус
Експерти розповіли, як в домашніх умовах реанімувати фікус

Поливайте рослину, коли верхній шар ґрунту висохне на глибину 2-3 см. Забезпечте хороший дренаж, щоб уникнути застою води в горщику. Фікус потребує яскравого, але розсіяного світла. Уникайте прямих сонячних променів, які можуть обпалити листя.

Розмістіть фікус у світлому місці, але не під прямим сонцем. Регулярно обприскуйте листя фікуса, особливо в опалювальний сезон. Використовуйте зволожувач повітря або ставте горщик на піддон з водою і камінчиками.

Популярне

Подібні новини