Після цієї крутої підкормки збираю в 10 разів більше перця з куща: і похрумтіти, і погреб аджикою забити

Перець є чи не найголовнішим овочем на городі, але вимагає турботи та підвищеної уваги. Та знаючи пені хитрощі та секрети приготування добрив - ви зберете фантастичний врожай!

Кожен дачник знає, що народні  засоби, так звані бабусині рецепти, набагато краще хімічних добрив, тому хочемо поділитися з вами секретами зростання здорових перців.

Добриво з бананової шкірки-це незамінне джерело калію.

Є два способи приготування добрива. Для першого бананову шкірку висушуємо, товчемо в порошок, грунт змішуємо з порошком, таким чином перці отримають калій і не будуть  потребувати хімічних добрив.

Так само можна приготувати бананову настоянку. Для цього 2-3 шкірки бананів настоюємо 3 доби у 3 літрах води і далі поливаємо рослину.

Наступне натуральне добриво-це яєчна шкаралупа, що містить масу мікроелементів. Можна приготувати із шкаралупи настоянку. Для цього в 3 літри теплої води поміщаємо подрібнену шкаралупу 3-4 яєць і настоюємо 3 доби обов’язково у темному місці, удобрюємо при вирощуванні розсади. Так само  можемо яєчну шкаралупу додати у компост.

Дачники поділилися простими рецептами добрива для перця
Дачники поділилися простими рецептами добрива для перця

Ще одна диво – суміш подорожника, кропиви, кульбаби, мати-й-мачухи.

Все це потрібно зібрати, подрібнити та настоювати у холодній воді  тиждень, далі поливати кожен кущ по 1 літр.

Нагадаємо, що  догляд за болгарським перцем на городі включає регулярний полив, особливо під час цвітіння і зав’язування плодів, для підтримки вологості ґрунту.

Рослини потребують підживлення комплексними добривами з високим вмістом фосфору і калію для стимулювання росту та плодоношення.

Рекомендується проводити прополювання та розпушування ґрунту навколо рослин, щоб забезпечити доступ повітря до кореневої системи.

Для запобігання хворобам і шкідникам слід періодично оглядати рослини і застосовувати відповідні засоби захисту.

Популярне

Подібні новини