У цьому кухонному розчині корені пустить навіть суха палка з лісу: головний інгредієнт є у кожної ласунки

Про корисні властивості меду знає навіть дитина! У ньому величезна кількість вітамінів, мінералів, мікро та макроелементів. Розповідаємо, як приготувати диво-засіб для вкорінення живців.

Мед є чудовим антисептиком та зміцнює імунітет. Все це надзвичайно корисно не тільки для людей, а й для кімнатних квітів.

Так, ви можете купити добрива в садівничому магазині, але по-перше, вони досить дорогі, а по-друге  – найчастіше синтезовані хімічним чином.

Мед можна використовувати і як антисептик для лікування та профілактики хвороб, та в ролі   потужного стимулятора росту та коренеутворення.

Мед чудово діє на насіння – їх   замочують у медовому розчині перед посівом на пару годин і відразу висівають у ґрунт.

Городники розповіли народний метод вкорінення живців в домашніх умовах
Городники розповіли народний метод вкорінення живців в домашніх умовах

Приживання просто шикарне. Розчин робиться зі склянки теплої води та однієї чайної ложки меду. А ще медовий розчин відмінно впливає  на живці рослин – це виноград,   смородина та троянда.

Розчин готується наступним чином – на три літри води необхідно взяти   одну столову ложку меду, ретельно розмішати, та замочити в ньому живці на три-чотири дні.

Після цього їх сміливо можна пересаджувати в ґрунт, та ефект буде – вау! Приживеться абсолютно все! Якщо черешкуватимете кімнатні рослини, то замочувати треба не кілька днів, а всього лише 7-8 годин, після чого дістаємо живці, опускаємо у звичайну воду, і чекаємо, коли з’являться перші живці.

А ще медовий розчин ви можете застосовувати як стимулятор для домашніх рослин – берете одну маленьку ложку меду на один літр води, і за дві години перед  внесенням добрива потрібно полити рослину, після чого вже вносити медову підгодівлю. Робити це можна не частіше ніж один раз на два тижні.

Популярне

Подібні новини