Як покупний ґрунт з магазину перетворити на родючу землю: агроном Іван Степанович розкрив всі секрети

Багато дачників та просто любителів рослин використовують покупний грунт. Розповідаємо, які дії виконати, щоб підвищити його якість. Знадобиться трохи часу і копійчані засоби.

На сьогоднішній день у садових магазинах представлений  величезний асортимент ґрунту для вирощування розсади.

При покупці треба ретельно вивчити склад покупного ґрунту. Але навіть обравши найякісніший склад, все одно необхідно підвищувати його родючість у домашніх умовах. Його треба зробити пухким, щоб рослина отримувала достатню кількість кисню, води та повітря.

Для цього знадобляться лише три компоненти. 1. Річковий пісок  Дрібний пісок додають у ґрунт, щоб  зробити його більш пухким. Бо в пухкому ґрунті рослини швидше формують кореневу систему через надходження кисню і вологи, цей компонент буде дуже важливим.

2. Деревна зола. Це відмінне калійно-фосфорне добриво, яке насичує ґрунт корисними для   рослини компонентами.

3. Вапняне добриво, яке використовується для розкислення  на торф’яних ґрунтах.

Агрономи розповіли, що додати в покупний ґрунт, щоб збільшити його родючість
Агрономи розповіли, що додати в покупний ґрунт, щоб збільшити його родючість

На 10 кілограмів купленої землі необхідно внести одну літрову банку золи, після чого грунт перемішують і насипають у ємність для висіву розсади або посадки рослини. А ще в ґрунт обов’язково треба додати  перегній чи землю.

Для вирощування розсади та рослин у покупну землю обов’язково потрібно додати якісну землю або перегній, щоб у ній містилися корисні речовини. Городну землю змішують із покупною в рівних частинах плюс додають по половині частини деревної золи та річкового піску. Така комбінація буде максимально  ефективною для вирощування будь-яких рослин.

Популярне

Подібні новини