Всього 10 мл на склянку води з-під крану і вже тиждень збираємо відрами огірки з грядки: робочий метод

Як відомо, хімічні добрива можуть бути небезпечними для рослин і ґрунту, тому натуральні добрива є кращим вибором. Вони менш небезпечні, не отруюють рослини, підвищують врожай і захищають від хвороб.

З використанням екологічно чистих підживлень можна виростити чудовий врожай смачних і хрустких огірків. Сьогодні ми розповімо про три підживлення, які допоможуть отримувати багатий врожай щороку.

Дріжджове добриво

У воді дріжджі завжди починають бродити і виділяти дуже корисні речовини для огірків. Рослини будуть набагато легше укорінюватися, а зелена маса зростатиме швидше. У такому підживленні містяться вітамін В, цинк, магній, кальцій та залізо. Щоб приготувати дріжджову підживку, необхідно взяти півлітрову банку теплої води, додати до неї 100 грамів свіжих дріжджів і настоювати суміш протягом двох-трьох годин. Цей концентрований розчин необхідно розвести у пропорції один до десяти і тільки тоді проливати ним грядки. Підживлення проводиться тричі за сезон, що значно збільшує кількість зав’язей.

Зола

Деревна зола з мангалу або каміна, продукт перегорання бур’янів та гілок, є унікальним добривом, яке використовується майже для всіх овочів. Зола містить багато калію та фосфору і одночасно розкислює ґрунт, що дозволяє значно збільшити врожайність. Щоб приготувати розчин для огірків, необхідно у відрі теплої води розчинити 300 грамів золи і проливати таким об’ємом кожен квадратний метр посадок.

Городники розповіли про ефективні підживлення для огірків
Городники розповіли про ефективні підживлення для огірків

Бананова шкірка

Шкірки бананів можна заготовляти протягом зими – просто сушити їх на листах, ставити у тепле місце, подрібнювати на кавомолці та зберігати. При посадці огірків необхідно всипати по 10 мілілітрів порошку бананової шкірки або настою зі склянки води та такого ж об’єму порошку банана на кожну лунку.

Застосування цих натуральних підживлень забезпечить ваші рослини необхідними поживними речовинами і сприятиме їх здоровому росту.

Популярне

Подібні новини