Мої огірки заплодоносили, як скажені, без жодних підкормок: виявилось, що просто треба зробити цю просту дію

Часто люди намагаються знайти якийсь диво-засіб, який позбавить їх від усіх проблем і дозволить отримувати величезний урожай. Але на жаль, вони не отримують гарного результату.

Вони грішать на комах-шкідників або на брак яких-небудь елементів, але часом люди просто не помічають дуже простих та очевидних речей навколо себе.

Якщо ви хочете, щоб врожай огірків був смачний і великий, потрібно просто своєчасно їх збирати.

Як би банально це не звучало, так і є. Просто багато хто чекає, коли всі огірочки виростуть і тоді тільки збирають врожай, Але це невірно.

Вся справа в тому, що нижні огірочки дозрівають швидше і якщо їх не зібрати вчасно, вони й не подумають припинити забирати основні поживні речовини собі і не дадуть можливість живитися решті.

Тому, якщо ви побачили, що огірочки вже дозріли, негайно зірвіть їх. Так ви знімите зайве навантаження з рослини і вона дасть поживні речовини іншим плодам.

Городники розповіли, як збільшити врожай огірків без добрив
Городники розповіли, як збільшити врожай огірків без добрив

Також враховуйте ще декілька правил, щоб завжди бути з багатим врожаєм.

Поливайте огірочки завжди теплою водою. Вони дуже люблять пити, тому краще поливати їх хоча б через день у вранішній або вечірній час, інакше вони будуть гіркими та несмачними.

Якщо погода похмура або дощова, то можете трохи відпочити від поливу. Намагайтеся прищипувати і потім видаляти пасинки-то є зайві пагони. Таким чином ви будете прибирати зайве навантаження з рослини, тим самим перенаправляючи харчування в потрібні пагони, так само, як і у випадку зі збиранням частини врожаю.

Не нехтуйте мульчуванням ґрунти. Ця дія дозволить розмножити ґрунтові мікроорганізми, дощових черв’яків і зберігати вологість, що допоможе робити грунт більш повітроємним.

Мульчувати огірки можна гною, прілою тирсою, різаною соломою та торфом. Також не забувайте про розпушування ґрунту. Якщо цього не робити, то може статися нестача ґрунтового повітря, що призведе до поганого зростання огірків, а зав’язі можуть і зовсім обсипатися.

Тому візьміть собі за звичку, після кожного дощу або поливу, розпушувати грунт, але не більше ніж на 3-4 см у глибину, тому що можна через неакуратність завдати шкоди кореневій системі рослини.

Ну і звичайно ж, не забувайте вчасно підгодовувати огірочки різними засобами, що містять достатню кількість необхідних макро- та мікроелементів, а також вітамінів.

Для цього чудово підійдуть підживлення із золи, органіки, молока, цибулиння, дріжджів або хліба.

Популярне

Подібні новини