Після цієї підкормки морква росте рівною, як стріла: однієї 10-літрової лійки вистачить на 2 кв. м посадок

Багато садівників вирощують моркву у себе на городі. Ця культура досить невибаглива та дає хороший урожай при дотриманні елементарних правил.

Одне з них – вчасне внесення підживлення, особливо на збіднених на поживні речовини ґрунтах.

Перше підживлення вноситься під моркву приблизно через 16 днів після сходів. У середній смузі це зазвичай припадає на середину червня. Яке ж підживлення найкраще для першого внесення?

У даний період часу варто звернути увагу на азот. Цей елемент необхідний для набору зеленої маси. Проте не рекомендується поливати моркву коров’яком або зеленим добривом, оскільки, за багатьма відгуками, від цього морква тріскається. Це відбувається не у всіх випадках і важко сказати, з чим це пов’язано, але, швидше за все, це явище залежить від типу ґрунту, в якому росте морква.

Городники назвали добриво, щоб морква росла рівною
Городники назвали добриво, щоб морква росла рівною

Як тоді дати моркві азот? Вона добре відгукується на внесення сечовини, карбаміду або аміачної селітри. Ці добрива забезпечують моркву необхідним азотом для швидкого зростання. На 10 літрів води додайте одну столову ложку будь-якого з цих добрив.

Однак це ще не все. Обов’язково додайте в азотне підживлення для моркви 2 грами бурштинової кислоти.

Бурштинова кислота в поєднанні з азотом забезпечує велику рівну моркву. Підживлення моркви азотом та бурштиновою кислотою активізує зростання зеленої маси, зміцнює імунітет рослин, підвищує стійкість до посухи та інших кліматичних факторів, а також робить коренеплід стійким до розтріскування.

Процес підживлення простий: після того, як ретельно розмішаєте інгредієнти, поливайте моркву прямо по бадиллі з лійки з душем. Однієї десятилітрової лійки вистачить на 2 квадратні метри посадок.

Популярне

Подібні новини