“Гірко” тільки на весіллі, а мої кабачки та огірки солодкі, як мед: все завдяки простим правилам бабусі

Впевнені, що у кожного дачника бували ситуації, коли зриваєш огірок з куща в передчутті ідеального, хрумкого та солодкого плоду, а він просто гіркий. Чому так стається - читайте далі

Гіркота говорить про наявність у складі огірка речовини під назвою кукурбітацин. Вона може також міститися і в кабачках. Є чотири основні фактори, які впливають на появу гіркоти в огірках.

Перший – це сорт. Всі старі сорти можуть гірчити, оскільки їх ніколи не оцінювали на вміст кукурбіцину.

Другий фактор – це перезрівання огірків. Якщо огірок “сидітиме” на кущі довше за належне, може виникнути гіркота. Плоди потрібно зривати лише молодими. Ще дуже важливо стежити за температурою повітря – якщо буде занадто жарко чи холодно, огірок гірчитиме.

Експерти розповіли, що робити, щоб не гірчили огірки та кабачки на городі
Експерти розповіли, що робити, щоб не гірчили огірки та кабачки на городі

Ну і, звісно, полив теж впливає на появу гіркоти – якщо робити його нерегулярно, плоди можуть бути несмачним. Щоб огірочки росли солодкими,  соковитими та дуже смачними, необхідно забезпечити рослині дуже хорошу вентиляцію, особливо в спеку. У холод потрібно закривати кватирки та двері,   Але в спекотну погоду частіше все відкривайте, щоб огірки провітрювалися та дихали.

Але найголовніше – поливати огірки регулярно. Якщо з вільним часом у вас є проблеми, обов’язково потрібно замульчувати ґрунт поруч з огірковими кущами. Використовуйте тирсу, солому, бур’яни – все, що завгодно. Мульча не дозволятиме випаровуватися волозі, і рослини будуть давати дуже смачні, соковиті,  а головне, солодкі плоди. Успіхів на ділянці!

Популярне

Подібні новини