Сусідка-городниця з села розкрила секрет стовідсоткової зав’язі томатів: обов’язкова процедура липня

Бор є одним з важливих елементів для томатів у липні. Він допомагає боротися з паразитами, шкідниками та хворобами, підвищує врожайність цієї культури, а також допомагає досягти чудового врожаю.

Без підживлення томати отримують бор тільки з ґрунту у дуже малих кількостях, тоді як їм потрібно його дуже багато.

Підживлення бором допоможе збільшити кількість зав’язей на 20-25 відсотків, покращить засвоєння корисних речовин з ґрунту, підвищить вміст цукру, вітаміну С та каротину в плодах, а також збільшить стійкість кущів томатів до перепадів температури. Зав’язі не будуть опадати, і кожна стане здоровим помідором.

Для приготування корисного розчину для обробки томатів у липні знадобляться чиста відстояна на сонці вода, борний порошок та звичайний пульверизатор. Хоча добриво не токсичне, під час роботи все ж варто використовувати маску та рукавички для обережності. Приготувати розчин можна за наступною схемою.

Городники розповіли, що зробити в липні для зав'язі томатів
Городники розповіли, що зробити в липні для зав’язі томатів

Розведіть 10 г порошку борної кислоти в одному літрі гарячої води, дочекайтеся повного розчинення, після чого змішайте з ще дев’ятьма літрами чистої води та залийте в обприскувач. Для зручності зазначимо, що у стандартній десятиграмовій упаковці борної кислоти містяться дві чайні ложки порошку. Якщо 10 літрів розчину вам не потрібно, можна приготувати половину об’єму, дотримуючись пропорцій рецепту.

На кожен квадратний метр посадок томатів на вашій ділянці необхідно використовувати близько одного літра розчину. Враховуйте це, коли визначатимете обсяг для приготування. Всього одна обробка, і томати будуть здоровішими, почнуть інтенсивніше плодоносити, а самі помідори стануть більшими, соковитішими та смачнішими. Перевірено!

Популярне

Подібні новини