Забула про опадання зав’язі на помідорах, коли почала підживлювати їх цим “еліксиром цвітіння”: просто атас

Коли починається цвітіння помідорів, рослини обов'язково потрібно підгодовувати. У цей час вони витрачають дуже багато сил та корисних мікроелементів на підтримку цвітіння та зав'язування плодів.

Важливо знати, як правильно підгодувати томати, щоб усі квіточки перетворилися на зав’язі, а врожай був максимально рясним, великим та смачним.

Під час цвітіння томатам необхідні калій, фосфор і азот. Для цього можна використати комплексне добриво під назвою нітроамофоска. Азот знадобиться для зростання коріння та листя, калій вплине на зав’язування плодів, а фосфор допоможе плодам сформуватися та дозріти.

Щоб підгодувати томати, потрібно приготувати розчин: на одне відро води розводять 30 грамів цього добрива, ретельно змішують до повного розчинення та поливають по півлітра під кожен кущ. Для максимального плодоношення томатів та міцності зав’язей можна також розвести 10 грамів борної кислоти на склянку гарячої води та ретельно розмішати.

Після цього влити склянку розчину у відро з десятьма літрами теплої води, ще раз розмішати і обприскати томати з пульверизатора. Усі мікроелементи в цьому добриві знаходяться у легкозасвоюваній для томатів формі – бор допомагає пилку проростати, зав’язям залишатися міцними, а томатам рости великими та солодкими.

Експерти розповіли, чим підживити томати у період цвітіння
Експерти розповіли, чим підживити томати у період цвітіння

Таке підживлення потрібно вносити на томати протягом усього періоду від цвітіння до початку плодоношення. Спочатку використовують добриво з нітроамофоскою, а потім обприскують кущі томатів розчином борної кислоти. І, зрозуміло, не забувайте трусити кисті під час цвітіння, щоб рослини краще запилювалися.

Дотримуючись цих порад, ваші томати будуть здоровими, рясно плодоносити і дарувати вам великий та смачний урожай.

Популярне

Подібні новини