З цими 2 дармовими добривами помідори будуть плодоносити як на дріжджах: готую більше банок для закруток

Для отримання хорошого та багатого врожаю томатів з сезону в сезон варто дотримуватись кількох рекомендацій з догляду за рослиною. Про них і поговоримо сьогодні.

Насамперед, садіть розсаду подалі одну від одної, проводьте рясний полив помідорів у ранковий або вечірній час. Видаляйте бур’яни на грядках, розпушуйте землю, зрізайте пасинки, щоб уникнути наростання густого листя. В іншому випадку рослина може захворіти на фітофтороз через погану циркуляцію повітря.

Важливо також забезпечувати томати натуральними підживленнями, що містять калій, магній, фосфор та азот. Отримання цих мікроелементів збільшить плодоношення, покращить смакові якості, а також захистить томати від захворювань та шкідників. Натуральні добрива, які легко приготувати в домашніх умовах без зайвих витрат, є безпечними та екологічно чистими.

Городники розкрили спосіб вирощування помідорів за допомогою бур'янів
Городники розкрили спосіб вирощування помідорів за допомогою бур’янів

Насамперед, через 14 днів після висадки розсади в теплицю або відкритий ґрунт, удобріть ґрунт деревною золою. Вона дасть помідорам необхідне живлення для зміцнення імунітету та покращить якість ґрунту. У 10 л води розчиніть 250 г золи та полийте рослини кореневим методом по 1 л на кожен кущ. Повторюйте це підживлення кожні 3 тижні.

Другий дуже корисний спосіб підживлення називається “зелене добриво”. Наповніть бочку будь-якими бур’янами з кропивою та кульбабами, залийте водою і залиште на 14 днів під закритою кришкою. Додатково можна додати 1 склянку золи. Для поливу розводьте 1 л готового настою у відрі води.

Дотримуючись цих рекомендацій, можна значно підвищити врожайність томатів, покращити їх смакові якості та забезпечити захист від різних захворювань.

Популярне

Подібні новини