Забудьте про дрібні огірки: ця мега-підгодівля швидко перетворить ваш город на справжню огіркову фабрику

У кожного городника є свої перевірені та фірмові секрети вирощування різноманітних овочів. Сьогодні розповімо про те, яке підживлення позитивно впливає на ріст огірків.

Одним із найвдаліших та збалансованих добрив для огірків є препарат під назвою “Здравень”. Його склад включає найважливіші елементи для огірків: азот, фосфор та калій. Крім цього, в ньому є залізо, бор, марганець, цинк, мідь та молібден.

Цікаво, що пропорція всіх цих мікроелементів у складі препарату повністю відповідає потребам огірка в середині літа. Це робить “Здравень” ідеальним для вирощування гарного врожаю. Всі мінерали та мікроелементи знаходяться у легкозасвоюваній хелатній формі, що дає ефект вже з першого дня після застосування розчину.

Застосовувати це добриво дуже просто. Потрібно розчинити 15 грамів сухого препарату або 50 мл рідкого у відрі теплої води та вилити отриманий розчин під корінь огірків. Одного відра буде достатньо для обробки 2-3 квадратних метрів вашої ділянки чи теплиці.

Городники розповіли про найкраще підживлення для огірків в липні
Городники розповіли про найкраще підживлення для огірків в липні

Перше підживлення рекомендовано робити через 1-2 тижні після висадки розсади в ґрунт, а потім вносити добриво кожні 2 тижні. У період цвітіння та плодоношення добриво буде особливо корисним, оскільки рослина витрачатиме дуже багато сил та енергії на ріст плодів.

Разом із поливом, варто також проводити обприскування таким препаратом по листку. Це робиться між внесенням основних добрив один раз на 2 тижні. У цьому випадку слід зробити меншу концентрацію: 35 мл рідкої речовини або 10 грамів порошку на відро води.

Дуже важливо, що разом із цим добривом можна використовувати будь-які інші добрива, фунгіциди та інсектициди від шкідників, за винятком бордоської суміші.

Популярне

Подібні новини