Цибулю купую сітками і сушу до 31 липня, хоч вона цілий рік продається в магазинах: користь неймовірна

Чи знаєте ви, що із сушеної цибулі можна приготувати смачну корисну приправу? Розповідаємо, як це зробити просто, легко і у домашніх умовах без витрат.

Сушена цибуля — це надзвичайно корисний та зручний інгредієнт, який можна використовувати в різних кулінарних стравах. Приготування приправи є досить простим процесом, який не потребує багато зусиль, але дає чудовий результат. Розглянемо детальніше, як засушити цибулю та перетворити її на корисну приправу, а також її користь для здоров’я.

Користь приправи з цибулі

Тепер ви точно знатимете, коли краще збирати цибулю
Експерти розповіли, як з сушеної цибулі зробити корисну приправу

Така спеція не лише додає стравам аромат і смак, але й має значну користь для здоров’я, а саме антиоксидантні властивості, які допомагають боротися зі вільними радикалами, захищаючи клітини від пошкоджень.

Сушена цибуля містить сполуки, які мають протизапальну дію, зменшуючи ризик розвитку хронічних захворювань, особливо ГРВІ. Спеція також сприяє покращенню травленню. Вона сприяє виробленню ферментів, що допомагає краще засвоювати їжу і зменшувати здуття.

Ну, і гріх не згадати про зміцнення імунної системи. Цибуля містить вітаміни C і B6, які необхідні для підтримки тонусу.

Як засушити цибулю

Експерти розповіли, як правильно садити цибулю на ділянці для щедрого та якісного врожаю
Експерти розповіли, як з сушеної цибулі зробити корисну приправу

Існує кілька способів засушування цибулі, які можна легко застосувати вдома. Наріжте городину тонкими кільцями або півкільцями і розкладіть її на решітці або пергаментному папері. Поставте на сонячне місце з гарною вентиляцією. Сушіння займе кілька днів. Періодично перевертайте кільця для рівномірного висихання.

Сушіння в духовці також буде дуже помічним. Наріжте цибулю аналогічно, як для сушіння на повітрі. Викладіть її на деко, застелене пергаментом, і поставте в духовку на найнижчу температуру (близько 50-60°C). Залиште дверцята пічки трохи відкритими для вентиляції. Сушіть цибулю кілька годин, поки вона не стане хрусткою.

Якщо у вас є дегідратор, це найзручніший спосіб. Наріжте цибулю та викладіть на лотки дегідратора. Увімкніть прилад на температурі 50-60°C і залиште на 6-8 годин або до повного висихання.

Як перемолоти сушену цибулю на приправу

Після того, як цибуля повністю висохла, її потрібно перетворити на приправу. Помістіть сушені шматочки в млинок для спецій і перемеліть до порошкоподібного стану.

Якщо у вас немає млинка для спецій, можна використовувати звичайну кавомолку. Вона так само ефективно подрібнить сушену цибулю.

Для тих, хто віддає перевагу традиційним методам, підійде ступка і товкач. Подрібнення займе трохи більше часу, але результат буде не менш якісним.

Популярне

Подібні новини