Підгледіла, як сусідка з Грузії по-хитрому робить соус до мʼяса: всього жменька і виходить краще, ніж кетчуп

Аґрус — це ягода, яку багато хто асоціює зі свіжими літніми десертами, але його застосування виходить далеко за межі солодких страв. Він відкриває безмежні можливості для кулінарних експериментів.

Одним з найцікавіших та найсмачніших способів використання аґрусу є приготування соусу до м’яса, який нагадує грузинський ткемалі. Він додає пікантності та яскравого смаку будь-якій м’ясній страві, зберігаючи при цьому всі корисні властивості аґрусу.

Інгредієнти

Кухар розповів, як з аґрусу приготувати смачний соус до мʼяса
  • 500 г аґрусу
  • 1,5 чайної ложки солі
  • 1,5 столової ложки цукру
  • 1,5 столової ложки оцту
  • 1 зубчик часнику
  • 1 чайна ложка чорного меленого перцю
  • 1 чайна ложка суміші “Хмелі-сунелі”
  • 70 мл води

Першим кроком у приготуванні є підготовка аґрусу. Для цього необхідно ретельно промити ягоди під холодною водою та очистити їх від хвостиків. Якщо ягоди дуже великі, можна навіть розрізати їх навпіл.

Далі покладіть все у каструлю, додайте воду та поставте на середній вогонь. Доведіть суміш до кипіння, зменште вогонь і варіть протягом 10-15 хвилин, поки аґрус не стане м’яким і почне розпадатися, після чого всипте сіль, цукор, влийте оцет, додайте дрібно нарізаний часник, чорний мелений перець та суміш “Хмелі-сунелі”. Добре перемішайте і продовжуйте варити ще 5-7 хвилин, щоб всі інгредієнти з’єдналися.

Експерти порадили надійний спосіб боротьби з борошнистою росою на аґрусі у вашому саду
Кухар розповів, як з аґрусу приготувати смачний соус до мʼяса

Тепер зніміть каструлю з вогню та залиште суміш трохи охолонути. Потім за допомогою блендера суміш у пюре однорідної консистенції. Якщо у вас немає блендера, можна використовувати сито, протираючи суміш ложкою.

Поверніть соус на плиту і варіть ще 5-10 хвилин на малому вогні, постійно помішуючи, щоб він не пригорів. Після цього зніміть з плити та дайте йому повністю охолонути.

Ця страва чудово підходить до різних видів м’яса: свинини, курятини, яловичини та навіть до баранини. Не бійтеся експериментувати з додатковими інгредієнтами. Можна додати трохи меленого коріандру, гострого перцю або кінзи, щоб надати соусу ще більшої глибини смаку.

Популярне

Подібні новини