Баклажани-богатирі – це реальність: простий рецепт “королівського коктейлю” для небувалого врожаю щоліта

У період дозрівання плодів баклажани потребують особливої уваги городників. Ці примхливі рослини вимагають підживлення з високим вмістом калію та фосфору для формування якісних плодів.

Навіть якщо ґрунт був правильно підготовлений під час посадки, до середини липня баклажанам необхідні додаткові органічні добавки для належного розвитку.

Зазвичай, підживлення проводять 5 разів за сезон, з яких 3 припадають на липень. Одним з ефективних варіантів є полив кущів розчином аміачної селітри, деревної золи та суперфосфату. Для приготування такого розчину знадобиться по 15 грамів кожного інгредієнта на 10 літрів теплої води.

Після початку плодоношення рослини підживлюють сумішшю коров’яку та деревної золи. Якщо рік видався вологим, можна внести суперфосфат і золу безпосередньо під рослину: по 1 чайній ложці суперфосфату та одній столовій ложці золи під кожен кущик.

Дріжджі також є чудовим стимулятором росту баклажанів. Дріжджове добриво прискорює ріст плодів і запобігає скиданню зав’язі.

Приготувати добриво елементарно просто. Для цього розчиніть одну пачку сухих дріжджів (приблизно 20-25 грамів) та одну столову ложку цукрового піску в 3 літрах води. Через добу отриманий розчин розведіть до 10 літрів і внесіть під корінь по півлітра на рослину.

Експерти поділилися ефективними способами підвищення врожайності баклажанів
Експерти поділилися ефективними способами підвищення врожайності баклажанів

Свочасне та вірно підібране підживлення позитивно позначиться на ваших грядках і допоможе зібрати дійсно щедрий та якісний врожай баклажанів.

Радимо експериментувати з різними методами підживлення, щоб знайти оптимальний варіант для вашої ділянки, і нехай ваш город радує вас багатим врожаєм!

Популярне

Подібні новини