Наближаються 2 заборонених дня для городників та садівників: не розпушувати, не садити, не підгодовувати

Ви знаєте, що у липні наближаються 2 заборонені дні, коли не варто буде займатися городніми справами. І пов'язано це буде, як раз не з церковними святами, а з астрологічними аспектами.

Липень у повному розпалі і всі дачники зараз буквально не вилазять з грядок. Втім, дуже скоро настануть дні, коли сапки, лопати треба буде відкласти подалі, адже ці дати експерти визначають, як несприятливі.

З наближенням 23 та 25 липня, городники та садівники стикаються з двома днями, які є забороненими для виконання певних робіт. У ці дати, згідно з Місячним посівним календарем, не рекомендується розпушувати ґрунт, садити рослини або підгодовувати їх. Ці дні, з точки зору астрології, не сприяють активним роботам, але можуть бути корисними для інших видів діяльності на городі та в саду.

Як створити компост для родючого городу: ефективні поради від професіоналів
Експерти назвали 2 заборонені дати для дачних робіт у липні

Місячний посівний календар є давнім інструментом, що ґрунтується на циклах супутника Землі та його впливі на живу природу. Кожна фаза має свої особливості, які можуть як позитивно, так і негативно впливати на ріст і розвиток рослин. Використання цієї інформації дозволяє планувати роботи так, щоб максимально ефективно використовувати сприятливі періоди для посадок і догляду за рослинами та уникати несприятливих моментів, коли рослини можуть бути вразливими до негативних впливів.

23 та 25 липня вважаються не врожайними днями для посіву та інших городніх робіт. Астрологічні спостереження показують, що в ці дні Місяць перебуває у фазах, які не сприяють активному росту рослин. Це час, коли життєва енергія рослин зменшується, і будь-які спроби стимулювати їхній ріст можуть призвести до протилежного результату. Розпушування ґрунту, посадка або підгодівля можуть не тільки не дати очікуваного ефекту, але й завдати шкоди рослинам.

Експерти назвали 2 заборонені дати для дачних робіт у липні

Проте ці дні є надзвичайно вдалими для збирання врожаю. У цей період Місяць знаходиться у фазі повільного спадання, що дозволяє збирати зернові культури, як-от пшениця, овес, кукурудза та соняшник, з мінімальними втратами та максимальним збереженням якості. Це ідеальний час для початку збору врожаю, оскільки рослини мають оптимальну вологість і міцність, що забезпечує тривале зберігання та високу якість продукції.

Популярне

Подібні новини