Кум Васька розкрив хитрий секрет, як змусити помідори червоніти сильніше, ніж наречена на весіллі. Я ахнула

Рослини на відкритій дачній ділянці і навіть у теплиці постійно піддаються стресам. Шкідники, хвороби, бактерії, погана погода і навіть неправильний полив впливають на помідори, огірки та перець.

Вони можуть викликати появу жовтих плям на листі та плодах. Це ознака того, що рослина поступово вмирає, і їй терміново потрібне хороше підживлення.

Є просте рішення, яке допоможе удобрити рослини та оживити їх при перших ознаках захворювання. Перш за все, потрібно зробити хелат заліза. Для цього знадобляться залізний купорос, лимонна кислота та вода.

Розчиніть у двох літрах води 8 грамів купоросу, окремо у двох літрах води розчиніть 5 грамів лимонної кислоти. Змішайте обидва розчини та ретельно перемішайте. Потім додайте ще один літр простої води, і хелат заліза готовий. Зберігати його не можна – потрібно відразу використовувати за призначенням протягом кількох годин.

Рідина вийде трохи помаранчевого кольору. Якщо потрібно більше розчину, необхідно зробити аналогічну процедуру, але додавати реагенти у вже готовий розчин не можна.

Щоб отримати цілюще добриво, потрібно змішати цей хелат заліза з іншими компонентами. Додайте до нього 20 крапель йоду, столову ложку кальцієвої селітри, а також одну склянку деревної золи. Усе ретельно перемішайте, і розчин для підживлення готовий. Вносити це добриво можна як позакореневим, так і кореневим способом.

Експерти розповіли, чим підживити в липні томати та огірки
Експерти розповіли, чим підживити в липні томати та огірки

Під час обприскування на 1 кущ йде близько літра розчину. Перше найкраще проводити, коли з’явиться 3-4 листочка, а друге – перед закінченням періоду цвітіння.

Якщо рослина ослабла і захворіла, то можна провести “реанімацію” за допомогою того ж розчину. Але в цьому випадку на кожен квадратний метр потрібно витрачати приблизно два літри добрива.

Популярне

Подібні новини