Коли на вулиці +40, завжди роблю цей легкий освіжаючий салат: треба пара огірків і все виходить дуже ситно

Салат з огірків "Ніжинський" - це популярна консервація, яка давно стала улюбленою серед багатьох господинь. Він відзначається своїм простим рецептом і насиченим смаком.

Цей салат є чудовим доповненням до різних страв та ідеально підходить для святкових і буденних обідів. А для приготування вам всього лише потрібно:

  • 2 кг свіжих огірків
  • 500 г цибулі
  • 1 пучок кропу
  • 2 столові ложки солі
  • 2 столові ложки цукру
  • 100 мл столового оцту (9%)
  • 100 мл олії (соняшникова або оливкова)
  • 3-4 штуки лаврових листів
  • Чорний перець горошком до свого смаку
Огірки з кетчупом "Чилі" для справжніх гурманів
Кухарі дали рецепт освіжаючого салату, який охолоджує у спеку

Виберіть свіжі, міцні огірки без пошкоджень. Ретельно промийте їх під проточною водою та обсушіть, після чого наріжте тонкими кільцями або півкільцями, залежно від їх розміру. Ріпчасту цибулю відчистьте і нашаткуйте півкільцями. Кріп також промийте та дрібно наріжте.

Далі у великій мисці змішайте нарізані овочі та зелень. Додайте сіль, цукор, оцет та олію. Якщо ви любите гострі страви, спробуйте додати в салат кілька зубчиків часнику або шматочків гострого перцю. Добре перемішайте всі інгредієнти та залиште на 1-2 години, щоб огірки пустили сік.

Малосольні огірки в пакеті: швидкий рецепт за 30 хвилин
Кухарі дали рецепт освіжаючого салату, який охолоджує у спеку

Поки салат настоюється, підготуйте банки та кришки. Вимийте їх з содою та стерилізуйте. Це можна зробити зручним для вас способом: в духовці, мікрохвильовій печі або на пару.

Після того, як огірки настоялися, розкладіть салат по стерилізованій тарі, щільно утрамбовуючи. Додайте в кожну лавровий лист і кілька горошин чорного перцю. Потім накрийте банки підготовленими кришками та зробіть пастеризацію: поставте їх у велику каструлю з гарячою водою (вода повинна доходити до “плечиків” банок). Тримайте на повільному вогні протягом 10-15 хвилин після закипання води, а тоді обережно витягніть банки з каструлі, закрутіть кришки до кінця та переверніть їх догори дном. Укутайте ковдрою або рушником і залиште до повного охолодження.

Після того перенесіть продукцію у прохолодне, темне місце для зберігання. Салат буде готовий до вживання через 1-2 тижні.

Популярне

Подібні новини