72-річна бабуся навчила, як правильно заморожувати овочі та ягоди на зиму: цінні поради для збереження смаку

Заморожування овочів та ягід на зиму допомагає зберегти їхні корисні властивості та смакові якості. Дотримуючись простих правил підготовки, можна насолоджуватися свіжістю продуктів цілий рік.

Заморожування фруктів, ягід та овочів на зиму – це чудовий спосіб зберегти їх свіжість і корисні властивості. Перед початком заморожування всі плоди слід ретельно промити і просушити. Важливо не сушити їх на сонці, щоб зберегти максимум вітамінів. Для ягід додатково необхідно видалити плодоніжки. Після цього фрукти і ягоди можна нарізати на шматочки або перетворити на пюре.

Наприклад, для заморожування персиків краще зробити пюре, щоб зберегти більше корисних речовин. Абрикоси та сливи можна нарізати на шматочки або половинки. Деякі фрукти, зокрема груші, перед заморожуванням рекомендується термічно обробити. Для цього потрібно видалити серцевину, нарізати груші і проварити їх кілька хвилин у солодкій воді. Сироп, що залишиться після проварювання, не варто виливати, його можна також заморозити разом з фруктами.

Експерти поділились порадами, як правильно заморозити овочі та ягоди на зиму
Експерти поділились порадами, як правильно заморозити овочі та ягоди на зиму

Смородину, малину, полуницю можна заморожувати як у цілому вигляді, так і перетертими з цукром. Черешні та вишні заморожують як з кісточками, так і без них, залежно від подальшого використання.

Для заморожування овочів також є свої рекомендації. Перед заморожуванням болгарського солодкого перцю потрібно видалити серцевину і плодоніжки. Перець для салату чи рагу можна нарізати дрібними шматочками або соломкою. Цвітну капусту та броколі перед заморожуванням слід проварити кілька хвилин у підсоленій воді. Кабачки можна заморожувати, нарізавши їх на кубики, шматочки або соломкою, але обов’язково потрібно злити зайвий сік. Баклажани, як правило, нарізають кружечками, посипають сіллю і приблизно через 30-40 хвилин запікають у духовці або проварюють, щоб позбутися гіркоти.

Зелень перед заморожуванням необхідно промити теплою водою, просушити, подрібнити і лише потім класти в морозильну камеру.

Як правильно заморожувати овочі та ягоди на зиму: цінні поради для збереження смаку
Як правильно заморожувати овочі та ягоди на зиму: цінні поради для збереження смаку

Для заморожування продуктів можна використовувати пакети із застібкою, пластикові контейнери з кришками, пластикові пляшки та формочки для льоду або силіконові формочки для випікання. Пакети із застібкою та пластикові контейнери підійдуть для зберігання овочів, фруктів, грибів та ягід. Пластикові пляшки добре підходять для пюре, а силіконові формочки ідеальні для заморожування пюре та зелені з оливковою олією.

Заморожені продукти слід зберігати окремо в спеціальному ящику морозильної камери, щоб уникнути їх змішування і забезпечити максимальне збереження якості. Таким чином, ви зможете насолоджуватися свіжими і корисними фруктами, ягодами та овочами навіть взимку.

Популярне

Подібні новини