Головне – нічого не переплутати: які грядки підкормити шкіркою від бананів, а які – картопляними очистками

Домашні добрива — найкращі, адже вони натуральні, екологічні, а головне зменшують кількість сміття у господарстві. Втім, навіть з їхнім використанням є правила, з якими радимо ознайомитися у статті.

Органічні добрива стали популярними, мабуть, ще з часів Неоліту, коли людство стало активно займатися землеробством. Рослинні підживки є природними, доступними та ефективними. Однак важливо знати, яка саме городина потребує тих чи інших підживлень, щоб не нашкодити врожаю. В даній статті розглянемо, які грядки підкормлювати шкіркою від бананів, а які – картопляними лушпайками, а також поговоримо про їхні корисні властивості.

Бананова шкірка – це джерело багатьох корисних речовин для рослин. Вона багата на калій, фосфор, кальцій, магній та деякі інші мікроелементи. Калій, що міститься у шкірці, сприяє активному росту та розвитку рослин, підвищує їхню стійкість до захворювань, а також покращує якість плодів.

Як довго зберігати банани
Експерти розповіли, як зробити добриво з очисток банана і картоплі

Фосфор відповідає за розвиток кореневої системи та цвітіння, а кальцій та магній забезпечують загальне зміцнення рослин. Бананові шкірки ідеально підходять для підживлення помідорів, перців, баклажанів та інших овочевих культур, які потребують високого рівня калію для нормального росту та розвитку.

Картопляні очистки, своєю чергою, є чудовим джерелом крохмалю, який поступово розкладається у ґрунті, забезпечуючи рослини поживними речовинами. Вони також містять азот, калій та фосфор, що робить їх універсальним добривом.

Городник розповів, як зі старої картоплі зробити корисне добриво для ділянки
Експерти розповіли, як зробити добриво з очисток банана і картоплі

Особливо корисними лушпайки є для культур, які потребують великої кількості азоту для нарощування зеленої маси, таких як капуста, салат, шпинат та інші зелені овочі. Крім того, картопляні очистки допомагають поліпшити структуру ґрунту, роблячи його більш пухким та водопроникним.

Популярне

Подібні новини